Gratis parkeren in De Panne en Pannebon als steun voor lokale handelaars

© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Onder het motto ‘samen sterk tegen corona’ introduceert het Lokaal Bestuur De Panne de Pannebon. Hiermee steun je op een directe manier de lokale handelaars die door de strenge coronamaatregelen zwaar economisch worden getroffen. Bovendien wordt het betalend parkeren afgeschaft tot 15 mei.

Het unieke systeem van de Pannebon biedt burgers en handelaars de kans om tot 1.500.000 euro extra omzet te genereren bij lokale handelaars uit De Panne. Het reglement werd unaniem door de volledige gemeenteraad goedgekeurd, de verkoop start op 23 maart.

Selecteer een handelaar (winkel/horecazaak) op de website www.depanne.be/pannebon. Bepaal je budget (minimaal ? 50) en betaal online. Het lokaal bestuur betaalt de handelaar meteen (hij ontvangt cash op het moment dat hij cash nodig heeft). Jij kunt jouw Pannebon pas omruilen tussen 1 september 2020 en 8 februari 2021. Het lokaal bestuur De Panne verhoogt de waarde van jouw Pannebon met 10 procent (? 50 betalen = voor ?55 genieten).

Gratis parkeren

Om de inwoners aan te moedigen om zo veel mogelijk lokaal te winkelen, en zo de schade voor de lokale economie te beperken, is het betalend parkeren op het hele grondgebied van De Panne afgeschaft tot en met 15 mei 2020. Deze termijn kan verlengd of ingekort worden in functie van de situatie ten gevolge van het coronavirus. De verkeersborden die het betalend parkeren aankondigen, worden niet afgedekt. Wel zal de nieuwe regeling op elke parkeerautomaat te lezen staan. De parkeerbeambten zullen niet in het straatbeeld te zien zijn. Ook het kantoor van Streeteo in de Duinkerkelaan blijft gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier