Gratis online leren met de bib in Wingene

Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek.© gf
Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek.© gf
Redactie KW

Voortaan hebben de gebruikers van de Wingense bibliotheek toegang tot een selectie van 30 gratis online cursussen.

“Leren mag niet beperkt zijn tot de schoolbanken en moet je ook na je studies kunnen blijven doen. Met een gratis aanbod aan kwalitatieve online cursussen geven we onze gebruikers de kans om te leren waar en wanneer ze dat willen”, zegt Brecht Warnez, schepen van Bibliotheek.

Van taalcursus tot fotografie en yoga

Omdat leren steeds vaker via het internet verloopt, kiest de bibliotheek van Wingene resoluut voor een aanbod van 30 online cursussen die gratis beschikbaar zijn voor de gebruikers. De onderwerpen zijn gevarieerd en laten de gebruikers toe zich te verdiepen in een nieuwe taal, een vaardigheid als digitale fotografie of een hip vrijetijdsthema zoals yoga. “Het gaat om interactieve en kwaliteitsvolle cursussen waar onze leden gratis toegang toe krijgen”, vult schepen Brecht Warnez aan. Elke cursus bestaat uit enkele theoriemodules en praktijkopdrachten. Gebruikers hebben ook toegang tot verschillende webinars, waarin experten toelichting geven over uiteenlopende thema’s.

De bibliotheek werkt voor dit aanbod samen met het online opleidingscentrum Skillstown. Via de ‘Mijn Bibliotheekaccount’ kunnen de gebruikers inloggen op de website waar ze hun cursus kunnen kiezen. “Deze online cursussen zorgen ervoor dat je niet gebonden bent aan tijd en plaats. Je volgt de cursus wanneer het je uitkomt, in de bibliotheek of gezellig thuis. Zo laten we onze gebruikers toe om zich te blijven informeren en talenten te ontwikkelen. In een steeds sneller veranderende samenleving kan dit mensen meer zelfvertrouwen geven en echt sterker maken.”

Digitale omslag

Het online cursussenaanbod vormt een mooie aanvulling op het al uitgebreide digitale dienstverleningsaanbod van de Wingense bib. Gebruikers kunnen boeken online verlengen en reserveren, er zijn heel wat digitale prentenboeken (Fundels), e-boeken, en recent kwamen er ook digitale leestips om gebruikers te blijven prikkelen om te lezen. “De tijd dat je in de bib enkel terechtkon om een boek te ontlenen, ligt al bijzonder lang achter ons. Vandaag is de bibliotheek een ‘kennishub’ waar je zowel fysiek als digitaal terechtkan. ‘Brave New World’ dus, om het met de titel van een boek te zeggen”, besluit schepen Brecht Warnez. (NS)

De cursussen zijn beschikbaar via http://academieportal.nl/onlinelerenmetdebib . Wie lid is van de bibliotheek van Wingene kan inloggen met zijn ‘Mijn Bibliotheekaccount’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.