Gratis kip voor artsen en verplegend personeel van Waregems ziekenhuis

Een verpleegster kwam haar kip ophalen.© DJW
Een verpleegster kwam haar kip ophalen.© DJW
Redactie KW

Artsen en verplegend personeel van het ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Waregem kregen vrijdagvoormiddag gratis kip aan het spit mee naar huis. Daar zorgden Bruno Nollens en zijn medewerkers voor, die met hun kipmobiel elke weekdag op de openbare markten staan en elke zondagvoormiddag op de parking van het Waregems Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan.

Bruno Nollens: “Wij hebben 600 kippen klaar voor alle dokters en het verplegend personeel om ze te bedanken voor hun inzet en werk voor de patiënten. Zeker in tijden van corona wil ik ze daarom een attentie geven. Het is overigens niet de eerste keer dat wij een benefietactie of iets dergelijks organiseren. Vorig jaar deden wij net hetzelfde voor een rolstoelgebruiker.”

Heel druk

Bruno Nollens heeft aan de Karreweg in Zulte een kippenslachterij waarvan hij de bedrijfsleider is. “Ik werk zeven dagen op zeven. Zelf sta ik in voor het bedrijf, mijn vrouw en haar medewerkers doen de markten. Zelf help ik ook wel. Samen hebben wij het heel druk, maar dat is best ok. En als wij een kans zien voor een liefdadigheidsactie, dan gaan wij die uitdaging zeker aan. Mensen belonen voor hun inzet, ze een attentie meegeven naar huis: dat doen we graag.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.