Gratis infosessies voor jongeren in De Knikkerhoeve in Reninge: “Leren omgaan met emoties”

Griet Ballieu leert op De Knikkerhoeve met behulp van pony's en paarden kinderen en volwassenen omgaan met hun emoties. (foto Els Decoodt)
Redactie KW

Griet Ballieu baat in de Bulskampstraat in Reninge ‘De Knikkerhoeve’ uit. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er zowel individueel als in groepsverband leren omgaan met emoties, blokkades wegwerken en sociale vaardigheden aanleren met behulp van paarden en pony’s. Op zaterdag 17 augustus en op woensdag 21 augustus staan twee gratis infosessies gepland.

Griet Ballieu (32) verhuisde begin 2018 samen met haar man Bart en de twee kinderen van Lo naar een klein boerderijtje in de Bulskampstraat in Reninge. “Het is een warme thuis geworden, zowel voor onze kinderen als onze paarden, pony’s en honden“, zegt Griet. “In juni vorig jaar startte ik er mijn praktijk ‘De Knikkerhoeve’. De naam van de hoeve is een verwijzing naar het naambord ‘Knikkerhoek’ dat aan ons huis hangt. De Knikkerhoeve is een plaats waar we met zijn allen kunnen groeien en bloeien, met de kracht van de natuur en de dieren, en waar iedereen welkom is.”

Ondersteuning

In 2012 studeerde Griet Ballieu af als bachelor sociaal werk. Maar omdat ze nog meer wilde leren over het menselijk functioneren en emoties startte ze kort daarna een integratieve therapieopleiding die ze in 2017 met succes beëindigde en specialiseerde zich vervolgens in het coachen met behulp van paarden. “In De Knikkerhoeve wil ik de ervaringen en kennis die me maakten tot wie ik nu ben, delen met anderen“, zegt Griet. “Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht om bijvoorbeeld te leren omgaan met emoties zoals angst en verdriet, blokkades weg te werken, sociale vaardigheden aan te leren of om bewuster in het leven te staan. Onze paarden en pony’s helpen me daarbij. Zij houden me in het nu, brengen me rust, houden me vaak een spiegel voor en geven mij en mijn gezin nog zoveel meer. Ik ben erg dankbaar dat ik samen met hen, anderen op weg kan helpen naar een beter leven.”

Ik begeleid ook volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling

Ook ouders die ondersteuning willen bij de opvoeding van hun kinderen kunnen bij Griet terecht. “Met praktische en concrete tips maak ik ouders bewust van wat het ouderschap bij hen losmaakt en welke invloed dat heeft op hun kinderen”, zegt Griet Ballieu. “Daarnaast begeleid ik ook volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik luister naar wat er in hen leeft, waar ze nood aan hebben en leer hen de vaardigheden aan die ze nodig hebben om hun doelen in het leven te bereiken.”

Pony power en paardenkracht

Naast individuele therapie voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen, is er ook een groepsaanbod. “Sinds kort werk ik hiervoor samen met collega equicoach Sarah Maenhout”, zegt Griet Ballieu. “Samen bieden wij ‘Pony Power voor Kids’ en ‘Paardenkracht voor pubers’ aan. Dit zijn twee sociale vaardigheidstrainingen. De ene voor kinderen, de andere voor jongeren. Pony Power voor Kids is bestemd voor kinderen van 6 tot 11 jaar. In vijf lessen leren we hen onder meer omgaan met een nieuwe omgeving en nieuwe kinderen en hoe ze hun eigen plaatsje moeten vinden. De thema’s worden uitgelegd aan de hand van een werkboek en dan onmiddellijk in de praktijk omgezet via oefeningen met de pony’s. Paardenkracht voor Pubers is een training voor jongeren tussen de 11 en 18 jaar die last hebben van het ‘puber’ zijn. Tijdens de training wordt gewerkt rond thema’s als identiteit, grenzen, communiceren, samenwerken en omgaan met emoties. Geen saaie zitsessies, maar samen buiten leren met de pony’s en paarden.”

Tijdens de infonamiddagen op 17 en 21 augustus zijn alle geïnteresseerden welkom en krijgen ze uitgebreide info over de cursus en kunnen de kinderen een oefening uitproberen met de pony’s. Beide infosessies starten om 14 uur en duren tot 15.30 uur. Alleen ingeschreven kinderen en jongeren kunnen deelnemen aan de oefening.

(KVCL)

Inschrijven en info: 0473 46 00 45, info@deknikkerhoeve.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier