Gratis energiescans van start voor 60-plussers in Tielt

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Elke Tieltenaar die ouder is dan 60 jaar kan vanaf volgende maand rechtstreeks bij de woonwinkel van de stad een aanvraag doen om een gratis energiescan te laten uitvoeren.

“We hebben hiervoor een samenwerkingsverband opgezet tussen onze woonwinkel, de energiesnoeiers vzw en Eandis”, aldus schepen van Energieloket Simon Bekaert (SP.A). “Het project start op maandag 23 oktober om 19.30 uur met een energiefitsessie in de voorhal van het stadhuis. Deze infoavond organiseren we samen met netbeheerder Eandis, de Bond Beter Leefmilieu en de architectenvereniging en staat open voor iedereen, ongeacht de leeftijd.”

Tips

Vanaf die datum kunnen senioren zich ook via de woonwinkel inschrijven voor een geïndividualiseerde energiescan van hun huis. “De kwaliteitsmedewerker van de woonwinkel en de medewerker van de vzw Energiesnoeiers lichten de woning van kelder tot zolder door en lijsten alle maatregelen op die energie kunnen besparen. U krijgt hiervan een rapport. Daarin staan zowel de eenvoudige tips die ervoor zorgen dat u heel wat minder energie verbruikt, als de renovatie- en isolatiewerken die nog aan de woning moeten worden uitgevoerd voor een lage energiefactuur en een maximaal wooncomfort”, aldus Bekaert. De energiescan is gratis. De kostprijs wordt door de stad zelf en door Eandis gedragen. Het aanbod loopt tot eind 2018, waarna een eerste evaluatie volgt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier