Gratis e-boeken lezen kan vanaf nu

Alexander Declerck en schepen Valentijn Despeghel. © (Foto EF)
Redactie KW

Vandaag stelde cultuurminister Jan Jambon een nieuw initiatief voor om lezen te bevorderen. Vanaf nu kun je in 165 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel gratis 4000 e-boeken uitlenen. Die lees je dan digitaal op je e-reader, smartphone of tablet.

Ook de Ieperse bib stapt mee in dit gratis project, waardoor je zes weken lang een boek digitaal kunt lezen. Daarna verdwijnt het geruisloos en zonder moeite van het apparaat waarop je het hebt geïnstalleerd. Je moet dus niet meer langslopen in de bib om het boek terug te geven. De nieuwe bib-directeur Alexander Declercq juicht dit initiatief toe en heeft het al uitgeprobeerd. “Mijn vrouw is grote fan, de kinderen kiezen nog voor het tastbaar exemplaar. Het is wel overal gemakkelijk mee te nemen en het weegt niet(s) in je bagage.” Schepen Valentijn Despeghel vult aan met praktische info.

“Je kunt de e-boeken zijn beschikbaar voor tablet, smartphone, computer en uiteraard ook de e-readers. Er zijn 2.500 titels voor heel Vlaanderen en men heeft 4.000 digitale exemplaren beschikbaar. Het werkt immers met licenties omdat we die digi-boeken niet oneindig kunnen doorgeven. De stad Ieper trekt hiervoor jaarlijks 5.500 euro uit zodat dit gratis aangeboden kan worden. Het hele aanbod vind je op het e-boekenplatform cloudLibrary.

Je kan 2 e-boeken lenen en tevens 2 e-boeken reserveren. Een boete zul je ook niet oplopen, want na zes weken verdwijnt het gewoon van het apparaat waarop je het e-boek hebt geïnstalleerd. Het zal sommigen aanzetten om sneller een boek uit te lezen en ook dat is mooi meegenomen!” (DS)

Meer info: https://ieper.bibliotheek.be/e-boeken-cloudlibrary

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.