Gratis app Runnin’City combineert ook in Menen lopen met sightseeing

Schepen van Toerisme Virginie Breye stelde in het bijzijn van ereburger Frederik Vanlierde de Running City App voor. We zien verder in de achtergrond stadsabassadrice Sophie Marey, schepen Herman Ponnet, schepen Griet Vanryckeghem, Philippe Pleckspaen van Runnin City en Cindy Buyck (dienst toerisme). © WO
Redactie KW

Met de app Runnin’City kan je voortaan de bezienswaardigheden van Groot-Menen op een sportieve manier ontdekken.

Schepen van Toerisme Virginie Breye gaf dinsdagmiddag meer duiding over deze app die in meer dan 150 wereldsteden beschikbaar is. Menen is naast Ieper een van de weinige West-Vlaamse steden die de app al aanbiedt.

“Met deze app kan je de hele stad en de deelgemeenten ontdekken al lopend, al wandelend of via een combinatie van de twee. Belangrijk daarbij is het feit dat je de app gratis kan downloaden via de AppStore of de Google Play Store. Wij lanceren twee routes. De eerste is de Ontdekkingsroute van Menen die 10 km lang is. Er is ook een tweede route van 12 km in Lauwe en Rekkem. Op de app moet je je locatie ingeven en een route kiezen. Een stem leidt je dan naar het dichtstbijzijnde punt van de route. Telkens je aan een bezienswaardigheid voorbijkomt, krijg je uitleg. De app is te downloaden in het Nederlands, Frans en Engels”, klinkt het.

“We bieden op deze manier als stad twee leuke loop- of wandelroutes aan zodat niet alleen toeristen, maar ook onze inwoners hun stad kunnen herontdekken. De app Runnin’City – die op woensdag 1 juli gelanceerd wordt – betekent meteen ook de start van Boulevard Solar, het unieke zomerproject in Menen, Lauwe en Rekkem. Alle info daarover vind je terug op www.menen.be/boulevardsolar.”

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier