Damien Marcq beseft dat Essevee zaterdag tegen Cercle Brugge moét winnen

Zulte Waregem ging zaterdag op eigen veld de boot in tegen hekkensluiter STVV. Captain Damien Marcq beseft dat het team in de match tegen Cercle Brugge opnieuw zijn tanden moet laten zien. “We hebben kwaliteit: je wint niet zomaar op Antwerp en Gent.”

Waregem-kapitein Damien Marcq hoopt dat zijn team de thuisreputatie in alle eer kan herstellen©KURT DESPLENTER BELGA
Waregem-kapitein Damien Marcq hoopt dat zijn team de thuisreputatie in alle eer kan herstellen©KURT DESPLENTER BELGA

Dan win je op het veld van Antwerp, maar ga je drie dagen later roemloos ten onder tegen Sint-Truiden. Bovendien wonnen ook KV Mechelen en Moeskroen, waardoor de klassering onderaan als een accordeon dicht schuift en alles op een zakdoek komt te staan. Zulte Waregem telt nu achttien punten, dat zijn er vier meer dan rode lantaarn Sint-Truiden. Het krijgt zaterdag Cercle op bezoek, dat evenveel punten als Essevee telt. Damien Marcq beseft dat er eigenlijk geen keuze is: alleen winnen telt.

Anders en beter

Verder lezen?

Registreer éénmalig en lees onmiddellijk verder.

Nu 30 dagen gratis toegang tot alle plus-artikels en altijd toegang tot gratis artikels.

“Maar net dat lukt ons thuis tegenwoordig zo moeilijk”, vertelt de Fransman, die onlangs gebombardeerd werd tot captain. “Akkoord, de grasmat in het Regenboogstadion ligt er tegenwoordig allesbehalve ideaal bij en we missen de steun van de supporters, maar we mogen ons daar niet achter weg stoppen. Wat we tegen Sint-Truiden hebben getoond, was gewoon niet goed genoeg. Het moet anders én beter, al is het inderdaad een aderlating dat we uitgerekend nu Tomas Chory een tijdje zullen moeten missen. Met zijn goals en assists was hij erg bepalend, tot hij tegen Antwerp helaas vroeg in de match uitviel.”De Fransman speelt intussen drie volle kalenderjaren bij Zulte Waregem en legde in die periode een hobbelig parcours af. Hij begon dit seizoen op de bank en werd voor het eerst in de basis gedropt op de zevende speeldag, op Standard. Sindsdien verscheen hij elke wedstrijd aan de aftrap, doorgaans als de meest teruggetrokken pion in de centrale driehoek met Seck en Govea.Niet dominant“Het verheugt me dat ik mijn basisplaats heb heroverd, maar ik zou nog een stuk tevredener zijn mochten we wat hoger in de klassering prijken. Zeker thuis hebben we moeite om het spel te maken en dominant te spelen. Bovendien lijkt in deze competitie dit jaar iedereen van iedereen te kunnen winnen, maar dat mag geen excuus zijn voor onze schamele puntenoogst tot nu toe. We moeten het tij zo snel mogelijk keren en beseffen dat deze groep daar ook de kwaliteiten voor heeft, want je wint niet zomaar op het veld van Gent en Antwerp.”De aanvoerder roept op om geen paniekvoetbal te gaan spelen. “Als we winnen van Cercle, steken we hen automatisch voorbij in de stand, wat meer mentale rust zou geven. We moeten vermijden dat onze magere thuisreputatie echt in de hoofden gaat kruipen. Als kapitein is het mijn taak de groep op te monteren, al heeft die aanvoerdersband weinig veranderd voor mij. Ik probeer sowieso altijd het beste van mezelf te geven en de best mogelijke ploegmaat te zijn.” (BVC) Zaterdag 26 december om 16.15 uur: Zulte Waregem – Cercle Brugge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Verder lezen?

Registreer éénmalig en lees onmiddellijk verder.

Nu 30 dagen gratis toegang tot alle plus-artikels en altijd toegang tot gratis artikels.