Graficus uit Ieper ontwierp 500 Warmste Week-broches voor MS-Liga

Diederik Vandenbilcke ontwierp opspeldbare vlammetjes voor MS-Liga. © TP
Redactie KW

Ieperling Diederik Vandenbilcke ontwierp opspeldbare vlammetjes voor MS-Liga en warme madam Lize Feryn promoot de vlammetjes mee voor haar zus uit Deerlijk, die de diagnose van MS kreeg.

De Ieperse graficus Diederik Vandenbilcke maakt onder de naam B O I J O U X, een samentrekking van ‘bois’ en ‘bijoux’, handgemaakte houten geëmailleerde juwelen. In het kader van de Warmste Week ontwierp hij 500 vlammetjes van berkenhout, die je als broche kan opspelden. “Er zijn zeven soorten met de hand geëmailleerd, waaronder enkele fluokleuren voor kinderen, glitter voor de eindejaarsperiode en handgeschilderd in vlammenmotief.”

‘Warme madam’

De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de MS-liga. “Met B O I J O U X staan we vaak op beurzen, waar we de zusjes Feryn uit Deerlijk leerden kennen. Zij staan er met hun handtassenbedrijf Atelier Feryn. Op een middag hoorden we via een radiospotje van actrice en model Lize Feryn dat haar zus Mira de diagnose van MS kreeg. De hele namiddag bleef die spot bij ons hangen en die avond hebben we beslist dat we onze bijdrage voor de Warmste Week schenken aan MS-Liga Vlaanderen.”

De radiospot was de campagnespot van MS-Liga. “We zochten iemand, die kon laten zien dat MS werkelijk iedereen kan treffen”, klinkt het bij MS-Liga.

'Warme madam' Lize Feryn promoot vlammetjes mee voor haar zus die de diagnose MS kreeg.
‘Warme madam’ Lize Feryn promoot vlammetjes mee voor haar zus die de diagnose MS kreeg.© TP

De ‘warme madam’ promoot mee de vlammetjes van Diederik op sociale media. “Voor mijn zus is het gelukkig bij een eerste aanval gebleven, het gaat nu goed met haar”, vertelt Lize, die nu in Antwerpen woont en ook andere goede doelen steunt.

MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met multiple sclerose (MS) en hun omgeving. MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel. Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers.

De vlammetjes worden aan 15 euro per stuk verkocht in zeven West-Vlaamse handelszaken en op Lokaal Boetiek Deerlijk, Roeselare en Ieper.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier