Graffitikunstenares Djoels spuit gezicht van Kyan (11) levensgroot op Izegemse graffitimuur

Graffiti-artiest Djoels en Kyan aan het skatepark in Izegem.© (Foto FM)
Graffiti-artiest Djoels en Kyan aan het skatepark in Izegem.© (Foto FM)
Redactie KW

Supertrots is Kyan Verstaen (11) uit Egem nu zijn hoofd levensgroot op de graffitimuur aan het Izegemse skatepark prijkt. Zijn foto werd door graffitikunstenares Djoels, eveneens uit Egem, uit 200 inzendingen gekozen om geschilderd te worden.

“Ik had onmiddellijk een klik met de foto van Kyan”, vertelt Djoels. “Het was heel moeilijk kiezen. Ik had op mijn socialemediakanelen een wedstrijdje opgestart. De leukste kinderfoto zou ik op een graffitimuur spuiten. Maar de inzending van Kyan sprong er eigenlijk tussenuit.”

“We gingen inderdaad op zoek naar een foto met een hoek af”, lachen Kyans ouders Kimberly De Meyer en Wouter Verstaen. “Er kwam veel reactie op de oproep van Djoels. We namen, uiteraard met akkoord van Kyan, dan ook graag deel.”

“Ik wou met het initiatief de coronaperiode wat opleuken”, vertelt Djoels. “Alle dagen ogen immers hetzelfde nu. Ik vroeg specifiek naar leuke foto’s, want er moest iets grappigs zijn aan deze wedstrijd.”

Toen bekend raakte dat de foto van Kyan geselecteerd werd, waren nog niet alle mysteries opgelost. Zo bleef de locatie waar het kunstwerk gerealiseerd zou worden tot vanmorgen geheim. “In alle stilte ben ik op het Izegemse skatepark afgelopen week aan de slag gegaan”, vertelt Djoels. “Ik heb hier eerder al werk gerealiseerd en kwam zo in contact met de jeugddienst. Het is echt prettig werken hier.”

Vanmorgen werd Kyan dan richting Izegem geloodst. Hij was overweldigd door het resultaat. “Ik ben supertrots”, zegt de jongeman. Ook de locatie spreekt hem aan. “Ik deed al breakdance en nu doe ik aan freerunning maar ook skaten doe ik graag. Ik kijk er naar uit om hier met vrienden langs te kunnen komen.” Djoels zelf is eveneens blij met de locatie, ze is immers afkomstig van Izegem.

Intussen is er heel veel reactie op het initiatief gekomen. In de nabije toekomst plant ze nog wedstrijdjes. “Dit is iets helemaal anders dan zomaar een muurtje te doen. Er is veel interactie met de mensen en er wordt massaal gereageerd op sociale media.”

Hopelijk blijft het graffitikunstwerk onaangeroerd. “Ik heb me er als graffiti-artiest al bij neergelegd dat ze een werk kunnen crossen, zoals we het overschilderen in het wereldje noemen. In het begin maakte me dit verdrietig, maar je leert er mee leven. Ik heb van de resultaten goede foto’s, dus die blijf ik dan wel koesteren. Bovendien is er een ongeschreven wet onder de graffitikunstenaars dat je pas iemands werk overschildert als je iets beters kan plaatsen.” Volgens Kyan en zijn ouders is zoiets uitgesloten.

Info: djoelsgraffiti@gmail.com , djoels_ink op Facebook en djoels_graffiti_paint op Instagram.

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.