In Vlaanderen vielen vorig jaar 310 doden en 2.526 zwaargewonden in het verkeer. Dat komt neer op 0,43 per 1.000 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Schrikwekkend en zoals we in januari al schreven: vooral in West-Vlaanderen is er nog veel werk aan de winkel. Veel West-Vlaamse gemeenten zitten boven het Vlaams gemiddelde. Daarom wil gouverneur Carl Decaluwé een onderzoek naar de oorzaken van de vele verkeersongevallen in zijn provincie. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. "Het wordt een van de prioriteiten van de komende maanden om vast te stellen waarom West-Vlaanderen het minder goed doet", zegt zijn kabinetschef Katrien Vandeputte.

Heel wat West-Vlaamse gemeenten zitten het boven het Vlaamse gemiddelde van het aantal verkeersslachtoffers. (Bron: Statistiek Vlaanderen)

Als mogelijke oorzaken voor de vele ongevallen zal onder meer naar de specifieke mobiliteit in West-Vlaanderen worden gekeken. "Inwoners zijn hier voor hun verplaatsingen veel meer afhankelijk van de wagen dan in andere provincies", verklaart Katrien Vandeputte. Ook zal het effect van het kusttoerisme en de kusthoreca op de verkeersonveiligheid onderzocht worden.

Lees ook ons dossier verkeersdoden in 2018

In Vlaanderen vielen vorig jaar 310 doden en 2.526 zwaargewonden in het verkeer. Dat komt neer op 0,43 per 1.000 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Schrikwekkend en zoals we in januari al schreven: vooral in West-Vlaanderen is er nog veel werk aan de winkel. Veel West-Vlaamse gemeenten zitten boven het Vlaams gemiddelde. Daarom wil gouverneur Carl Decaluwé een onderzoek naar de oorzaken van de vele verkeersongevallen in zijn provincie. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. "Het wordt een van de prioriteiten van de komende maanden om vast te stellen waarom West-Vlaanderen het minder goed doet", zegt zijn kabinetschef Katrien Vandeputte.Als mogelijke oorzaken voor de vele ongevallen zal onder meer naar de specifieke mobiliteit in West-Vlaanderen worden gekeken. "Inwoners zijn hier voor hun verplaatsingen veel meer afhankelijk van de wagen dan in andere provincies", verklaart Katrien Vandeputte. Ook zal het effect van het kusttoerisme en de kusthoreca op de verkeersonveiligheid onderzocht worden.