Wie positief test wordt via een online formulier bij de huisarts geregistreerd. Op dat online formulier staat enkel het officiële adres van de besmette persoon. Als een tweedeverblijver aan zee positief test, wordt dat dus niet geregistreerd.

"Pas als een tweedeverblijver aan de contacttracing zegt dat hij aan zee was, kunnen wij dat weten. Dat is te omslachtig en er zit te veel vertraging op om snel te kunnen handelen", zegt Martens.

Martens wil dat het duidelijk wordt waar tweedeverblijvers besmet raken en ook waar zij hun quarantaine uitzitten. "Momenteel zijn we op dat vlak blind. De informatie is echt nodig om kort op de bal te kunnen spelen in onze provincie."

Minister Philippe De Backer (Open Vld) verzekerde de gouverneur dat hij de aanpassing technisch mogelijk zal maken.

(Belga)

Wie positief test wordt via een online formulier bij de huisarts geregistreerd. Op dat online formulier staat enkel het officiële adres van de besmette persoon. Als een tweedeverblijver aan zee positief test, wordt dat dus niet geregistreerd. "Pas als een tweedeverblijver aan de contacttracing zegt dat hij aan zee was, kunnen wij dat weten. Dat is te omslachtig en er zit te veel vertraging op om snel te kunnen handelen", zegt Martens. Martens wil dat het duidelijk wordt waar tweedeverblijvers besmet raken en ook waar zij hun quarantaine uitzitten. "Momenteel zijn we op dat vlak blind. De informatie is echt nodig om kort op de bal te kunnen spelen in onze provincie." Minister Philippe De Backer (Open Vld) verzekerde de gouverneur dat hij de aanpassing technisch mogelijk zal maken. (Belga)