Gouverneur verbiedt vrijdagmarkt Oostrozebeke

CM maakt reclame rond voedseldriehoek en bewegingsdriehoek op wekelijkse markt. © archief CLY
Redactie KW

Het college van burgemeester en schepenen had groen licht gegeven voor de vrijdagmarkt van nu vrijdag, maar daar heeft gouverneur Carl Decaluwé een stokje voorgestoken.

Burgemeester Luc Derudder legt uit: “Wij hadden ons gebaseerd op een artikel van het ministerieel besluit van 30 april 2020 dat ondertussen werd gewijzigd bij ministerieel besluit van 8 mei. Daarin stond dat markten verboden zijn, maar een individuele ambulante activiteit mag uitgeoefend worden op de gebruikelijke plaats, mits voorafgaande toelating van de gemeentelijke overheid.”

Voldoende tussenruimte

Op basis van deze nuancering heeft de burgemeester een besluit genomen om individuele ambulante handel vanaf 11 mei 2020 toe te laten in Oostrozebeke. De marktkramers van de wekelijkse markt zouden worden opgesteld met een tussenruimte van 5 meter.

“De markt is dusdanig groot in Oostrozebeke dat er zonder corona tot 26 marktkramers mogen opdagen en de markt dan nog maar voor de helft bezet is. Dat besluit wordt nu ingetrokken op vraag van de gouverneur. Dat betekent dat er voor de individuele marktkramers nu geen voorafgaande toelating meer is van de gemeentelijke overheid en de komende vrijdagmarkt komt te vervallen.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier