Gouverneur reageert na coronabesmettingen in onze provincie: “Alles onder controle”

Gouverneur Carl Decaluwé. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Volgens provinciegouverneur Carl Decaluwé is er absoluut geen reden tot paniek, omdat er nu ook in West-Vlaanderen mensen besmet zijn met het coronavirus.

“Wat er gebeurd is, de besmetting van West-Vlamingen, is niet verrassend”, zegt Carl Decaluwé. “Alle experten hadden voorspeld dat het aantal besmettingen zou stijgen. Ook in ons land. Nu treft het virus ook onze kustprovincie.”

“De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid coördineert alles en houdt mij op de hoogte. Ik opereer als een tussenpersoon tussen de federale overheid en de West-Vlaamse burgemeesters.”

Quarantaine

“De besmette West-Vlamingen zijn in quarantaine geplaatst, ze worden goed opgevolgd. Er is geen enkele reden tot paniek. Ik roep alle West-Vlamingen op om de procedure te volgen die Volksgezondheid opgesteld heeft: bij eventuele ziekteverschijnselen of symptomen moet je je huisarts contacteren.”

“Ons land zit nog altijd niet in Fase 3, die extra maatregelen vereist zoals het schrappen van evenementen of het sluiten van scholen. Er zijn nog altijd maar vijftig gevallen van besmettingen in ons land, ook al wegen die acht personen in Wevelgem zwaar door in de statistieken. Maar alles is onder controle.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.