Gouverneur houdt hart vast voor verlengde paasvakantie: “Bij mooi weer wordt het problematisch”

© BELGA
© BELGA
Olaf Verhaeghe

De gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé is ongerust over het effect van de verstrengde maatregelen op de kust. Dat zegt hij na afloop van het Overlegcomité woensdag. De gouverneur vreest dat de druk op de kust groter zal worden omwille van de verstrengingen.

Al enkele weken heerst er aan de kust zenuwachtigheid omtrent de paasvakantie. Vrees is dat er omwille van het reisverbod opnieuw een massa volk zal afzakken naar zee. De nieuw aangekondigde verstrengingen zorgen nu voor extra ongerustheid. “Nu zijn niet enkel horecazaken maar ook winkels gesloten. Hier en daar zullen mensen op afspraak winkelen maar dat zorgt opnieuw voor minder spreidingsmogelijkheden”, vertelt Decaluwé.

Vooral bij mooi weer verwacht de gouverneur heel wat problemen. “En mooi weer zal het worden. Ik heb er geen goed gevoel bij, ik ben zelfs bijzonder pessimistisch. Wij zullen aan de kust met de problemen zitten. Wordt het een zonnige paasvakantie, dan zou ik dagjestoeristen toch willen aanraden om niet massaal naar de kust te komen. Anders valt dat hier niet veilig te regelen.” (OV/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.