"Een kleine categorie mensen probeert op een creatieve manier alle mogelijke regels te omzeilen. Dat moet ophouden", vertelt Decaluwé. Hij herhaalt daarom nogmaals zijn oproep om de genomen maatregelen strikt op te volgen. "Afgelopen weekend werden in onze provincie nog honderden processen-verbaal geschreven voor samenscholingen en niet essentiële verplaatsingen. Dat begrijp ik niet. De druk op de politiediensten is al groot genoeg."

De gouverneur roept op om goed na te denken voor je een verplaatsing maakt of deze essentieel is. "Ook naar de winkel gaan moet niet elke dag. Hoe minder mensen dagelijks gaan winkelen, hoe minder kans op besmettingen."

"Een kleine categorie mensen probeert op een creatieve manier alle mogelijke regels te omzeilen. Dat moet ophouden", vertelt Decaluwé. Hij herhaalt daarom nogmaals zijn oproep om de genomen maatregelen strikt op te volgen. "Afgelopen weekend werden in onze provincie nog honderden processen-verbaal geschreven voor samenscholingen en niet essentiële verplaatsingen. Dat begrijp ik niet. De druk op de politiediensten is al groot genoeg." De gouverneur roept op om goed na te denken voor je een verplaatsing maakt of deze essentieel is. "Ook naar de winkel gaan moet niet elke dag. Hoe minder mensen dagelijks gaan winkelen, hoe minder kans op besmettingen."