Gouverneur Decaluwé wil strenge controles en handhaving tijdens feestdagen

Redactie KW

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé wil strenge controles op de coronamaatregelen tijdens de feestdagen. Daarbij wil hij ook dat er streng wordt gehandhaafd.

Hoewel de coronacijfers op nationaal niveau nog licht dalen, stijgen ze in West-Vlaanderen opnieuw. “Ook het reproductiegetal ligt in onze provincie het hoogst. Mensen moeten zich dringend strikt aan de regels houden of we krijgen een derde golf”, zegt Carl Decaluwé.

Lockdownfeestjes

Daarom wil de gouverneur dat er tijdens de feestdagen streng wordt gecontroleerd en gehandhaafd. Donderdag zit hij daarover samen met alle West-Vlaamse korpschefs. “We krijgen nu al signalen dat mensen ondanks de maatregelen plannen maken om met veel mensen samen te komen tijdens de feestdagen.”

“Daar zal de politie in West-Vlaanderen streng op controleren. Wie de regels overtreedt, zal er niet van afkomen met een waarschuwing. De politie zal ook zeer streng handhaven”, aldus de West-Vlaamse gouverneur.

Afgelopen weekend werden ook in West-Vlaanderen heel wat lockdownfeestjes stilgelegd. Onder meer in Brugge viel de politie binnen op enkele lockdownfeestjes, waaronder in het Europacollege. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.