Gouverneur Decaluwé wil meer gedetailleerde besmettingscijfers

© Getty Images
Redactie KW

De gouverneur van West-Vlaanderen wil meer gedetailleerde cijfers krijgen van het aantal besmettingen binnen de provincie. Dat meldt hij donderdag 16 juli. Na Antwerpen is West-Vlaanderen koploper in het aantal nieuwe besmettingen in de week tot en met 12 juli.

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft stijgen. Vooral in de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen stijgen de cijfers sterk. In de provincie Antwerpen kwamen er 172 nieuwe gevallen bij in de week tot en met 12 juli, in West-Vlaanderen zijn er dat 107.

Gouverneur Carl Decaluwé vindt het dringend tijd dat er meer details vrijgegeven worden over waar mensen precies besmet geraken. “Wij pleiten voor een lokale aanpak van de opstoten van besmettingen maar dan moeten we wel weten waar mensen precies besmet geraken”, aldus Decaluwé.

Lokale aanpak

“Wij zien dat de besmettingen zich iets meer situeren in Zuid-West-Vlaanderen en bijvoorbeeld niet aan de kust. Maar om efficiënt in te grijpen, moeten we bijvoorbeeld kunnen zien of mensen besmet geraken in een bepaald bedrijf, een horecazaak of op een evenement.”

De gouverneur is voorstander van een lokale aanpak bij een tweede coronagolf. Zo vindt hij dat een burgemeester strengere maatregelen moet kunnen opleggen in geval van een opstoot binnen de gemeente. “Als de besmettingen zich op grotere schaal voordoen, moet die verantwoordelijkheid bij de provinciegouverneurs liggen.” (belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.