Gouverneur Decaluwé vraagt strikte naleving quarantaine na besmettingen Indiase variant

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept inwoners op om de quarantaineregels strikt na te leven. Dat doet hij woensdag nadat in verschillende West-Vlaamse steden de Indiase variant opduikt. Momenteel gaat het om zes bevestigde gevallen.

In de steden Oostende, Nieuwpoort, Brugge en Knokke-Heist zijn momenteel inwoners besmet met de Indiase variant. Het gaat om zes bevestigde gevallen en veertien vermoedelijke gevallen. Uit overleg tussen de verschillende burgemeester en de gouverneur bleek woensdag dat de bevestigde gevallen niet altijd even strikt de quarantainemaatregelen opvolgen.

Extra controleren

“De burgemeesters zullen het extra moeten controleren en opvolgen want de variant is besmettelijker. Ondertussen zijn er binnen de klusters van die zes gevallen al 14 vermoedelijke gevallen”, vertelt gouverneur Carl Decaluwé.

Verder zijn de burgemeesters ook ongerust over de naleving van het inreisverbod vanuit India. “Blijkbaar reizen er toch nog mensen terug vanuit India. Dat gebeurt soms via Parijs. Daarom wil ik ook naar Brussel toe een oproep doen om dat inreisverbod goed te controleren”, aldus Decaluwé.

Verder roept de gouverneur inwoners op om zich zeker te laten testen en de waarheid te vertellen over waar ze op reis zijn geweest en met wie ze in contact zijn geweest. “Anders kunnen we de Indiase variant niet onder controle houden.”