Gouverneur Decaluwé: “Nog te vroeg voor beslissing over kust”

© belga
Philippe Verhaest

De Nationale Veiligheidsraad repte met geen woord over de situatie voor de kust. Logisch, zegt gouverneur Carl Decaluwé (CD&V). “Deze exitstrategie moet stap voor stap gebeuren.”

Dat de (West-)Vlaamse kust niet aan bod kwam, is voor gouverneur Carl Decaluwé allerminst een verrassing. “We zetten stappen in de goeie richting, maar we mogen deze exitstrategie niet overhaast uitrollen”, klinkt het duidelijk.

“We mogen de curve niet uit het oog verliezen. Die moet blijven dalen en dat kan niet als we alle maatregelen in één adem opheffen. Maandag openen de scholen weer gedeeltelijk, mogen kappers weer aan de slag… Maar toerisme is nog niet aan de orde. Ook zwembaden en pretparken werden niet besproken en dat is logisch.”

Ik luister naar de Nationale Veiligheidsraad. En de kustburgemeesters hebben me beloofd dat ook te doen

Hij heeft wel begrip voor mensen met een tweede verblijf aan de kust, zegt de gouverneur. “En ook de winkels in onze kustgemeenten hebben het niet makkelijk. Ik hoorde vandaag nog dat het erg kalm is in de Nieuwpoortse winkelstraten, want zij leven grotendeels van het toerisme en tweedeverblijvers. Er staan enkele verlengde weekends voor de deur, het wordt steeds mooier weer…”

“Maar ik luister naar wat de Nationale Veiligheidsraad ons voorschrijft. En de kustburgemeesters hebben me beloofd dat ook te doen.”

Gouverneur Carl Decaluwé
Gouverneur Carl Decaluwé© Davy Coghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.