Gouden Zandkorrel voor TTC Drive Oostende

Jacques Denys (uiterst rechts), voorzitter van TTC Drive Oostende, ontvangt de Gouden Zandkorrel uit handen van Bart Boelens, voorzitter Horeca Middenkust. Kunstenaar Fernand Vanderplancke, maker van de sculptuur, kijkt goedkeurend toe. (Foto Rio)
Redactie KW

De Oostendse tafeltennisclub maakte zich verdienstelijk en viel daarvoor in de prijzen.

“De Gouden Zandkorrel is de enige onderscheiding die het toerisme aan onze kust een bijzondere waardering geeft”, aldus Bart Boelens, voorzitter Horeca Middenkust. Op de erelijst tref je bekende namen als Jean-Marie Dedecker, Zwaantjes Roller Club Zandvoorde, Dries Vermeesch, Willy Bosschem, Danny Olieslagers, Xavier Desimpel, De Belgische Duivenbond en Q-Music. De winnaar komt dit jaar uit de sportmiddens: Tafeltennisclub Drive Oostende wordt bekroond omdat de organisatie van hun groot tornooi al jarenlang het boeken van enkele duizenden logies met zich meebrengt en een internationale uitstraling heeft, wat dan op zijn beurt een promotie is voor de Koningin der Badsteden.

Een grote eer

“Het is voor onze club een grote eer deze prijs te mogen ontvangen”, zegt Jacques Denys, voorzitter van TTC Drive Oostende. “In 1978 hebben we in het kader van ‘Oostende Beweegt’ op vraag van de stedelijke sportdienst in het toenmalige Media Center ons eerste bescheiden tornooitje georganiseerd, maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot het grootste van Europa en een van de vermaardste van de wereld. Er komen zo’n 2.000 deelnemers uit 43 verschillende landen op af en vorig jaar telden we meer dan 10.000 bezoekers! Ik draag de trofee graag op aan onze onlangs veel te vroeg overleden erevoorzitter Jean Slegers, indertijd zelf jarenlang een uitmuntend speler.”

(Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier