Gouden Ring Show start met crowdfunding na brand in loods

De Gouden Ring Show hoopt 10.000 euro in te zamelen en zo nieuwe verlichting te kunnen kopen.© gf
De Gouden Ring Show hoopt 10.000 euro in te zamelen en zo nieuwe verlichting te kunnen kopen.© gf
Redactie KW

De grootste vogeltentoonstelling van het land in de Roeselaarse Expo is gestart met een crowdfunding. In mei ging al hun materiaal in vlammen op na een brand in hun loods in Lichtervelde waardoor het bestuur van de Gouden Ring Show vanaf nul moet herbeginnen. “We hopen om 10.000 euro in te zamelen en zo nieuwe verlichting te kunnen kopen”, vertelt voorzitter Marc Laseure.

Begin mei kreeg de Gouden Ring Show een zware tegenslag te verwerken. Na een blikseminslag brak er brand uit in de loods waar het tentoonstellingsmateriaal verzameld lag. “Het is een ramp voor ons”, vertelt voorzitter Marc Laseure. “Het vuur legde de hele loods in de as en ook het grootste deel van onze rekken, volières, verlichting en alle ander materiaal ging in vlammen op. Financieel was het al een moeilijk jaar, want door corona kon er in december 2020 geen 28ste editie plaatsvinden, terwijl de vaste kosten wel bleven doorlopen. Na de brand zijn we met het bestuur samengekomen om onze toekomst te bespreken en we hebben ervoor gekozen om toch verder te doen. Opgeven staat niet in ons woordenboek en er komt een nieuwe editie op 4 en 5 december 2021.”

De nieuwe editie zal er wel wat anders uitzien dan de voorbije jaren. “We moeten alles vanaf nul opbouwen”, gaat Marc Laseure verder. “We krijgen veel steunbetuigingen van onze medewerkers, tentoonstellers, federaties, standhouders, bezoekers en sponsors, maar gemakkelijk zal het niet worden. Daarom zijn we nu van start gegaan met een crowdfunding om nieuwe verlichting te kopen. We hebben een budget opgesteld van 10.000 euro en hopen zo om boven alle rekken en volières nieuwe lichten te kunnen hangen. Dat is noodzakelijk om alle 6.000 vogels in wedstrijd en 4.000 vogels in de verkoopsklasse in hun vederpracht te kunnen bewonderen.”

Wie de Gouden Ring Show wil steunen, kan terecht op https://steunactie.nl/actie/help-de-gouden-ring-show-aan-nieuwe-verlichting?widget=big . “Ook materiële hulp is meer dan welkom voor ons: verlengkabels, karren, voederkannen, afwasbak… Stuur gerust een mailtje naar gouden.ring.show@outlook.be.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.