Gouden ring Show met briljanten steen in Roeselare

Van links naar rechts zien we Didier Devriese, Inge Deceuninck, Marc Laseure, Ann Veys en Freddy Onraedt. © Stefaan Beel
Redactie KW

In het weekend van 7 en 8 december vindt in de Roeselaarse Hallen de 27ste editie van de Gouden Ring Show plaats. “De voorbije jaren zijn we uitgegroeid tot de grootste internationale vogeltentoonstelling van het land”, klinkt het niet zonder enige trots.

“Met een vernieuwd bestuur en de komst van ruim 6000 vogels in het vooruitzicht, zijn we helemaal klaar om er terug een prachteditie van te maken”, vertelt kersvers voorzitter Marc Laseure, die Dirk Dumon is opgevolgd. “Ruim driehonderd kwekers stellen bij ons hun wedstrijdvogels voor. Er is een grote diversiteit en ook de hoeveelheid vogels die te koop wordt aangeboden, mag je gerust uniek noemen. Met een budget van 75.000 euro en ruim vijfduizend internationale bezoekers, mogen we best trots zijn op onze West-Vlaamse organisatie. Alle grote firma’s in de sector komen hier hun producten voorstellen.”

Briljant

“Sinds het ontstaan van de show ontvangen de drie beste spelers in elke sectie een gouden, zilveren en bronzen ring die speciaal voor de Gouden Ring Show werd ontworpen. Het gouden exemplaar hebben we nog opgewaardeerd want naast zijn gewicht in goud, is ze nu ook voorzien van een briljantje”, aldus Marc. “De vogels worden gekeurd door zestig keurmeesters uit zes verschillende landen. De voorzitter van de confederatie, de Portugees Carlos Ramoa, is dit keer zelf supervisor van de jury. Onze organisatie kan rekenen op 250 vrijwillige medewerkers. Die samenwerking is absoluut één van de doelstellingen en sterktes van onze organisatie. Mensen verbinden en inspireren om de liefde voor vogels te delen.” Dit vogelgebeuren heeft pas sinds 2006 haar thuishaven in de Roeselaarse expohallen. “De vogelgriep van 2014 had een negatieve weerslag maar onze vrijwilligers hebben telkens weer een volledige week hun handen vol. Rekken moeten gemonteerd worden. De kooien worden voorzien van zand, voeding en water. Tijdens de keuring worden de vogels bij de keuringstafel gebracht, je hebt de ringcontrole en nadien krijgt elke kooi een merkteken. Na een week samenwerken, ontstaat er een soort familiegevoel”, zegt Marc. “Het medewerkerfeest dat nadien wordt georganiseerd, kan telkens weer op flink wat bijval rekenen.”

De Gouden Ring Show vindt plaats op zaterdag 7 december van 9 tot 18 uur en zondag 8 december van 9 tot 17 uur in de Expohallen, Diksmuidsesteenweg 400, Roeselare. De toegang bedraagt 6 euro. Er is vrije toegang voor kinderen en de parking is gratis. Meer info op www.goudenring.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier