Gouden paralympiër Michèle George aanvaardt ereburgerschap

Schepen Rik Soens, burgemeester Kurt Vanryckeghem en schepen Maria Polfliet tikken op de olympische amazone Michèle George. © LO
Redactie KW

In de gemeenteraad van oktober zal het ereburgerschap van Michèle George ter goedkeuring voorgelegd worden. Niemand twijfelt aan een goede afloop want de 47-jarige Waregemse amazone mag zich na haar knappe prestaties op de Paralympische Spelen in Tokio tot een van de succesvolste Belgische paralympiërs ooit rekenen.

De Waregemse, die op de terreinen van Sport.Vlaanderen in de Veldloopstraat traint, pakte vorige week donderdag goud op de individuele dressuuroefening en maandag ging ze met een tweede gouden medaille op de vrije kür aan de haal. Gouden medailles winnen in het paardrijden als inwoonster van dé paardenstad bij uitstek en dat tijdens de Waregem Koerse Feesten: het (gouden) plaatje kan amper mooier zijn.

Zes Paralympische medailles

Burgemeester Kurt Vanryckeghem had in de gemeenteraadscommissie al gevraagd of hij Michèle George het ereburgerschap mocht voorleggen. Meteen nadat haar vliegtuig gisteren vanuit Tokio geland was, belde ze terug met het nieuws dat ze met plezier ereburger van Waregem zou willen worden. Nu wordt dat dus voorgelegd in de gemeenteraadszitting van oktober.

Michèle George, die in totaal al zes paralympische medailles behaalde, kreeg uit handen van het gemeentebestuur alvast enkele geschenken voor haar knappe prestaties. Michèle, die in de straat met de toepasselijke naam Gallopstraat woont, ontving onder meer een zadelonderlegger met ‘stad in Gallop’ erop geborduurd.

Indrukwekkend lijstje

Binnenkort mag Michèle George dus toegevoegd worden aan het lijstje Waregemse ereburgers. Dat lijstje bestaat nu uit kardinaal Jan Schotte, Briek Schotte, baron Jean Casier, André Demedts, Ann Demeulemeester, Erik Derycke, prof. dr. Marc Waelkens, Johan Van Geluwe, Dick Norman, baron Piet Vanthemsche en Francky Dury.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier