Gouden koppel heeft geen tijd om ruzie te maken: Johny en Adrianna Hoste-Vancoillie gehuldigd in Ingelmunster

Johny en Adrianna werden officieel ontvangen ter gelegenheid van hun gouden bruiloft. © FODI
Redactie KW

Johny en Adrianna Hoste-Vancoillie uit de Bruggestraat in Ingelmunster werden ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis ter gelegenheid van hun gouden bruiloft.

Johny (68) werkte bij de firma Vanhonsebrouck, en in de bedrijven van wegenisweken Verhoye in Marialoop en Devriese in Lichtervelde. Adrianna (68) ging vanaf haar veertien jaar werken in het confectiebedrijf Vandekerckhove-Mommerency in de Heirweg-Zuid, waar ze ruim 20 jaar op de loonlijst stond. Daarna werkte ze bij Edelcolor in Oostrozebeke en nadien als poetshulp bij het plaatselijke OCMW.

Bezige bij

Johny is al vele jaren een hevige supporter van het plaatselijke elftal van SV Ingelmunster. Hij was ook zo’n 18 jaar trainer van het damesvoetbal in Marke, Meulebeke, Desselgem en Gullegem. Ook tafelvoetbal in competitieverband spreekt hem al jaren aan. Hij speelt petanque bij de Regenboogpetanquers in de school Het Wonderbos en bij De Rotse in Emelgem. Hij is voorzitter van de Koninklijke Vinkenverenging De Nieuwe Vinkeniers. “Ook nu nog ben ik altijd bezig. Ik ben veel weg. Mijn vrouw en ik hebben geen tijd om ruzie te maken. Daarom haalden we ook zonder problemen onze 50ste huwelijksverjaardag”, lacht Johny. Adrianna houdt van fietsen, wandelen, breien, naaiwerk uitvoeren… Ze hielp ook tien jaar als vrijwilligster in De Ermitage. Het echtpaar gaat ook regelmatig eens naar hun stamkroeg Bockor-Gravenhof in de Bruggestraat.

Twee kinderen

Op 9 februari 1973 gaven Johny en Adrianna aan elkaar hun jawoord in Ingelmunster. Na het huwelijk vestigden ze zich in de Duikerstraat, op het Acaciaplein en vanaf 1991 in de Bruggestraat 161. Ze hebben twee kinderen: Andy (1975 – Bruinbeekstraat) en Dieter (1981 – samenwonend met Natascha Adyns/Ooigem). De jubilarissen hebben drie kleindochters en één achterkleinkind Nora.

Op zaterdag 11 februari werd het gouden echtpaar, samen met familie en vrienden, om 16 uur officieel ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis. Burgemeester Kurt Windels sprak de jubilarissen toe, waarna er enkele geschenken werden uitgereikt. Daarna trok het gezelschap naar wereldkeuken Taste Garden in Izegem. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier