De eerste woorden die hij uitte "Dat gaan we nu vieren hé en ik ben blij dat ik terug thuis ben" haalde de tafeltennisser aan. "Ik beleefde een mooie fantastische tijd in Rio, maar nu is de tijd gekomen om mijn gouden medaille in België te vieren hé. Ik ben super tevreden met wat ik bereikte, ook al speelde ik af en toe niet al te best. Gelukkig kon ik goud mee pikken. En... dat mijn 'poef' dergelijke naklank zou krijgen had ik helemaal niet verwacht, wist Florian te vertellen tegen zijn ouders. Bij ons bezoek deze voormiddag rustte Florian nog wat uit van de geleverde inspanningen en vooral van het tekort aan slaap.

"Wij beleefden ook een formidabele Rio-periode. Florian reisde af op vrijdag 2 september en wij gingen hem na, op eigen initiatief en kosten, op woensdag 7 september. We wilden in zijn nabijheid vertoeven in deze spannende momenten" vertelt moeder Dora. "Ik ben zo gelukkig mama" waren zijn eerste woorden toen we hem in de wandelgangen ontmoetten na het behalen van het goud haakt

Eric in. "Ja, ineens viel de zes maanden in Florian opgebouwde stress van hem af bij het behalen van deze medaille. Hij ging voor een ereplaats en arriveerde op het hoogste schavotje. Ja, we zijn fier op hem. De mooiste partij was de halve finale tegen de Hongaar Peter Palos, de regerende paralympisch kampioen. Maar het belangrijkste was de finale, daar bengelde goud aan. Ja, Eric en ik zijn af en toe een luchtje gaan scheppen, de stress steeg soms ten top. Maar onze reis naar Rio en deze olympische titel van Florian vergeten we nooit meer. En vergeet ook niet, onze Florian is ook Belgisch kampioen bij de valide spelers min 21 jaar" besluit Dora. . Ja, er zit toekomstmuziek in dit kereltje dat met een 'Poef' de zeges aaneen rijgt.

Vanavond wordt Florian, om 18 uur, tot ereburger gekroond op het Langemarkse gemeentehuis en daarna volgt een reuze volksfeest in de Hagebrug waar iedereen welkom is.

(RB)

De eerste woorden die hij uitte "Dat gaan we nu vieren hé en ik ben blij dat ik terug thuis ben" haalde de tafeltennisser aan. "Ik beleefde een mooie fantastische tijd in Rio, maar nu is de tijd gekomen om mijn gouden medaille in België te vieren hé. Ik ben super tevreden met wat ik bereikte, ook al speelde ik af en toe niet al te best. Gelukkig kon ik goud mee pikken. En... dat mijn 'poef' dergelijke naklank zou krijgen had ik helemaal niet verwacht, wist Florian te vertellen tegen zijn ouders. Bij ons bezoek deze voormiddag rustte Florian nog wat uit van de geleverde inspanningen en vooral van het tekort aan slaap."Wij beleefden ook een formidabele Rio-periode. Florian reisde af op vrijdag 2 september en wij gingen hem na, op eigen initiatief en kosten, op woensdag 7 september. We wilden in zijn nabijheid vertoeven in deze spannende momenten" vertelt moeder Dora. "Ik ben zo gelukkig mama" waren zijn eerste woorden toen we hem in de wandelgangen ontmoetten na het behalen van het goud haakt Eric in. "Ja, ineens viel de zes maanden in Florian opgebouwde stress van hem af bij het behalen van deze medaille. Hij ging voor een ereplaats en arriveerde op het hoogste schavotje. Ja, we zijn fier op hem. De mooiste partij was de halve finale tegen de Hongaar Peter Palos, de regerende paralympisch kampioen. Maar het belangrijkste was de finale, daar bengelde goud aan. Ja, Eric en ik zijn af en toe een luchtje gaan scheppen, de stress steeg soms ten top. Maar onze reis naar Rio en deze olympische titel van Florian vergeten we nooit meer. En vergeet ook niet, onze Florian is ook Belgisch kampioen bij de valide spelers min 21 jaar" besluit Dora. . Ja, er zit toekomstmuziek in dit kereltje dat met een 'Poef' de zeges aaneen rijgt.Vanavond wordt Florian, om 18 uur, tot ereburger gekroond op het Langemarkse gemeentehuis en daarna volgt een reuze volksfeest in de Hagebrug waar iedereen welkom is.(RB)