Gouden Carolus gekroond tot populairste bier van Brugs Bierfestival

Op de foto zien we de winnaars, de leden van het BAB-bestuur en schepen van Lokale Economie Hilde Decleer. © PDV
Redactie KW

Gouden Carolus Whisky Infused van brouwerij Het Anker kwam als beste bier naar voren uit de enquêtes op het voorbije Brugs Bierfestival. Monachus 12, een quadruppel van de Brugse microbrouwerij ‘de vier monniken’, behaalde de derde prijs.

Café Tramhuis in de Brugse deelgemeente Assebroek was de locatie voor de bekendmaking van de meest gewaardeerde bieren op het Brugs Bierfestival, een organisatie van de Brugse Autonome Bierproevers (BAB).

De locatie was niet toevallig gekozen, want de zaak kreeg van de BAB onlangs de titel van ‘meest authentieke volkscafé’. “Het volkscafé neemt een belangrijke plaats in het sociale leven in, maar jammer genoeg verdwijnen deze cafés stilaan uit het straatbeeld. Als BAB vinden we het daarom belangrijk om de volkscafés nog eens onder de aandacht te brengen”, vertelde BAB-voorzitter Marc Vandepitte.

Volks karakter

Om dit volkse karakter op een ludieke manier te onderstrepen, deelde het BAB-bestuur aan de gasten hardgekookte eitjes uit. Het aanbieden van hardgekookte eitjes in volkscafés is immers ook zo’n traditie die stilaan in onbruik raakt. De hoofdreden van het evenement was echter de bekendmaking van de meest gewaardeerde bieren op het voorbije Brugs Bierfestival, dat telkens plaatsheeft in het eerste weekend van februari.

Tijdens het bierfestival konden de bezoeker immers hun voorkeur kenbaar maken via een enquêteformulier. De derde plaats ging naar een biertje van de Brugse microbrouwerij De Vier Monniken, met name het donkere quadruppelbier Monachus 12. De tripel Tamera, van brouwerij Enigma uit Heusden-Zolder, behaalde de tweede prijs. Het goud was voor Gouden Carolus Whisky Infused van brouwerij Het Anker uit Mechelen.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier