Goose op Cactus: “Collectieve party non-stop 2.0”

Bert Libeert, Tom Coghe en Michael Karkousse van Goose poseren in afwachting van Dave Martijn. © Davy Coghe
Roel Jacobus
Roel Jacobus journalist/muzikant

Het handelsmerk van Goose is een onweerstaanbare mix van rock en rave. De Kortrijkse elektrorockgroep beloofde voor vrijdagavond een non-stop feest.

Sinds hun vorige passage op Cactusfestival in 2017 is er voor Goose heel wat veranderd. “We staken heel veel tijd in het bouwen van een studiocomplex. We hadden in onze thuisstad Kortrijk al een eigen stek, maar nu kunnen we werken in ruimtes die helemaal volgens de noden van de groep ingericht zijn. En dat loont: sindsdien verzetten we tien keer meer werk”, zegt zanger Michael Karkousse.

“Onze band is een machine die onweerstaanbaar blijft bollen”

De Safari Studios omvatten drie opnameruimtes en bijhorende accommodatie. In de afgesloten gedeelten kunnen verschillende projecten op hetzelfde moment aangepakt worden. Dat was een bewuste keuze, licht bassist Tom Coghe toe: “We evolueerden naar een verzameld collectief. We werken daar niet alleen voor Goose, maar ook aan soundtracks en soloprojecten. We doen er ook zaken voor andere groepen, bijvoorbeeld een mix van Whispering Sons en producties voor Billie en Sherman.”

Eén lange feesttrip

Voor het concert op Cactusfestival paste Goose de setlijst aan, vertelt drummer Bert Libeert. “Onze band is als een machine: eens je die in gang steekt, blijft hij onweerstaanbaar bollen. Voor vanavond (vrijdag, red.) stelden we een setlist op die een beetje verschilt van de vorige keer. Het wordt één lange trip, één feest. Het concept ‘non-stop’, dat we sinds een jaar hanteren, tillen we nu naar een nieuwe fase. Dit wordt een party non-stop 2.0.”

Corsica wenkt

Helaas blijft voor de vier heren van Goose het Cactusfestival beperkt tot één dag. “We hadden heel graag op zaterdag Joe Jackson en Whispering Sons gezien. Maar we worden morgen al verwacht voor een concert in Corsica.”

Reporter Roel Jacobus interviewt Goose.
Reporter Roel Jacobus interviewt Goose.© Davy Coghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten