Goons & Queens opent tattooshop in Stationstraat in Tielt

“Ik wil dat mijn shops voor iedereen toegankelijk zijn”, zegt Joachim Decrock.© foto WME
“Ik wil dat mijn shops voor iedereen toegankelijk zijn”, zegt Joachim Decrock.© foto WME
Kjenta Vangampelaere

Joachim Decrock (37) opent naast zijn tattooshops in Brugge, Gent, Aalter, Sluis en Eindhoven nu ook een zaak in de Stationstraat in Tielt. 1 maart 2021 werd niet alleen de dag waarop alle tattooshops weer openden, maar ook de eerste dag van zijn nieuwe zaak. “Met mijn shops wil ik de drempel verlagen om een tattoo te laten zetten. Iedereen is welkom.”

Drie jaar geleden gaf Joachim zijn job als automecanicien op om tattooshops uit te baten. “Mijn eerste tattoo liet ik zetten door een Hongaarse artiest, Alex. Hij werkte toen bij een vriend van mij in Oostende. Toen die vriend stierf, was Alex op zoek naar een nieuwe plaats. Ik was mijn vorige job beu en besliste om een eigen tattooshop te starten in Brugge en Alex te werk te stellen”, zegt Joachim. “Intussen hebben we niet alleen shops in België, maar ook in Nederland. En de ambitie is om nog verder te gaan. Ik werk met 60 artiesten uit Rusland, Polen, Griekenland, noem maar op. Het zijn allemaal kampioenen met elk hun eigen specialiteit.”

Uitgestelde start

Joachim is zelf geen tatoeëerder, maar een zakenman pur sang . “Ik heb de ambitie noch het geduld om zelf te tatoeëren, maar ik run alle shops en hou me vooral bezig met afspraken inboeken. Al kan ik ook digitaal tattoos ontwerpen.” Goons & Queens is voor Joachim niet zomaar een tattoozaak: “Goons is een Amerikaans dialect voor badboys , maar we willen ook vrouwen aantrekken. Vroeger was de tattooscene vooral bekend bij motards en vissers. Nu zet iedereen een tattoo. Ik wil dat mijn shops voor iedereen toegankelijk zijn. Mensen hoeven niet bang te zijn om binnen te komen. In onze shops is er een aangename sfeer en willen we een thuisgevoel creëren.” En dat de tattooshop voor iedereen is, bewijst Joachim maar al te graag: “Wij hebben ook al mensen van 75 jaar getatoeëerd. Het kan allemaal.”

“Ik heb zelf nog in Tielt gewoond en merkte dat wij vooral uitgingen in Roeselare. Daar zijn er al veel tattooshops. De Tieltenaars komen niet naar onze shop in Brugge om een tattoo te laten zetten. Daarom was Tielt de ideale locatie”, legt Joachim uit. Al was het de bedoeling dat de tattooshop vier maanden geleden de deuren opende. “Ik heb dit pand gehuurd net voor de tweede lockdown. Dat we toen niet open mochten, was een klap in het gezicht. Ik heb er het beste van gemaakt en de tijd genomen om alles te verbouwen en in orde te brengen voor de opening. Ik heb geen zittend gat en ben toen ook begonnen met de verbouwingen in Brugge en Sluis.”

Piercingshop

Dat de kappers op 13 februari open mochten en de tattooshops niet, kwam nóg harder aan bij Joachim. “Ik was toen enorm teleurgesteld dat wij moesten wachten. Intussen hadden we al heel veel boekingen binnen gekregen die we telkens opnieuw moesten inplannen. Maar kijk, nu mochten we eindelijk van start gaan. Laten we hopen dat het nu voor eeuwig is.” In Tielt is Joachim gestart met twee artiesten. “Het is de bedoeling dat er later ook een piercingshop bijkomt, maar door corona is die opleiding stilgevallen.”

Toch was het niet gemakkelijk om reclame te maken voor de opening. “In al onze andere shops gingen we van start met een spetterende opening. Nu moesten we rekenen op de kracht van sociale media. We werken nauw samen met influencers. Die reclame is onbetaalbaar.”

De naamsbekendheid van Goons & Queens groeide vooral bij de opening van de shop in Gent. “De uitbater in Gent is Cirio Wassenhove, de vriend van Pommeline uit Temptation Island. Toen is onze populariteit echt de lucht in geschoten. Sindsdien komen er bij ons heel wat bekende namen over de vloer, alsook internationale voetballers.”

Ondanks de serene opening gelooft Joachim dat de Tieltenaars de weg zullen vinden naar Goons & Queens. “Gelukkig konden we maandag Miss Tattoo Belgium, Joy Vanmellaerts, uitnodigen. Dankzij haar kunnen we ook rekenen op een beetje media-aandacht. En uiteindelijk zullen de mensen wel praten. Mond-tot-mondreclame is nog altijd de beste reclame die je kan hebben.”

Pijngrens

Joachim liet tien jaar geleden zijn eerste tattoos zetten. “Eigenlijk was ik een beetje tegen tattoos, maar het is toch een verslaving geworden.” Intussen is het voor Joachim zoeken naar een plaatsje op zijn lichaam waar er nog een tattoo bij kan. “Een uitbater van een tattoostudio zonder tattoos? Dat is zoals een café zonder bier”, lacht Joachim. “Wat je in huis hebt, kan je ook tonen. Vaak gebruik ik mijn eigen tattoos om mensen kennis te laten maken met de verschillende stijlen en artiesten. Want ja, al mijn tattoos zijn door mijn eigen artiesten gezet.” En of tattoos pijn doen? “Mensen die zeggen dat het geen pijn doet, zijn aan het bluffen. Natuurlijk voel je dat, maar de pijn is wel afhankelijk van persoon tot persoon en van de plaats op je lichaam. Ik heb al gemerkt dat vrouwen een veel hogere pijngrens hebben.” (KV)

Goons & Queens vind je in de Stationstraat 12 in Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.