https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Goodyear-zeppelin vliegt over Mandelstreek

De zeppelin was in de regio Roeselare te zien.© AD
De zeppelin was in de regio Roeselare te zien.© AD
Redactie KW

Een brandweerinterventie in Hooglede kreeg donderdagnamiddag vanuit de lucht een wel heel opmerkelijke toeschouwer. De zeppelin Goodyear Blimp van 75 meter doorkruiste ook het luchtruim van West-Vlaanderen op haar weg naar Calais.

Een jaar geleden arriveerde de iconische Goodyear Blimp in Duitsland waar enkele testvluchten werden volbracht. Het waren de eerste vluchten sinds 2012 in Europa. Bedoeling is dat de zeppelin in samenwerking met Eurosport wordt ingezet beelden te maken van grote motorsportevenementen in Europa. Zo zette de ‘blimp’ vanaf donderdagmiddag vanuit de omgeving van Bonn koers richting Calais om daar een tussenstop te maken.

De zeppelin arriveerde rond 13.20 uur in het Belgische luchtruim. Rond 16 uur hing hij dus boven Hooglede, waar op dat moment net een interventie van de brandweer bezig was om een oliespoor op te ruimen.

75 meter lang

De zeppelin zal na Calais naar Groot-Brittannië trekken voor het British Touring Car Championship (BTCC). De Goodyear Blimp is al ruim honderd jaar een icoon en het is al enkele jaren geleden dat de zeppelin nog eens in Europa aanwezig was. Het gevaarte is meer dan 75 meter lang en bijna achttien meter hoog. De zeppelin was in juni 1972 voor ‘t eerst aanwezig in Europa en de veertien daaropvolgende jaren vloog het luchtschip geregeld over Italië, Frankrijk, België, Schotland, Duitsland en Nederland. (LSi)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.