Golden Classics Festival brengt tijd van toen terug: “We zijn er niet alleen voor liefhebbers van oude auto’s”

Het Golden Classic Festival zet de Mini in de kijker. Op de foto v.l.n.r. Yasmine Donckels, Herwig Reekmans, Yvan Stichelbaut, peter Nico Mattan, burgemeester Eddy Lust, Gerard Dosquet, Patrick Hanssens, Bart Cottignies en Carl Braem. Achter het stuur: Eric Vandersteene. © WO
Redactie KW

Tijdens het jaarlijkse Golden Classics Festival van 20 tot 22 september wordt Lauwe ondergedompeld in een wereld van oldtimers, retrohaarstijlen en een authentieke thé dansant.

Het festival begon ooit als een rondrit voor oldtimers. “Tijdens dit weekend kan je van alles beleven, of je nu een liefhebber van auto’s bent of niet.” Carl Braem, de voorzitter van de werkgroep die het event jaar na jaar op poten zet, kijkt alvast hoopvol uit naar de retrohappening. “Ondertussen zitten we al aan de vijfde editie en de motivatie blijft jaar na jaar stijgen”, gaat hij verder.

Centrum afgesloten

“Het festival zou niet kunnen plaatsvinden zonder de medewerking van het stadsbestuur. Tijdens het weekend wordt het volledige centrum van Lauwe afgesloten. Bezoekers kunnen genieten van een waaier aan retro- en oldskoolactiviteiten. Vrijdagavond is er het openingsbal, een optreden van The Motorboat Club en we feesten tot in de late uurtjes op de beats van een funky dj. Op zaterdag en zondag organiseren we een petanquetornooi, kunnen mensen hun haren naar de tijdgeest van toen laten knippen door onze retrokappers, kunnen de buikjes worden gevuld met een barbecue en beschikken we zelfs over een retroburgemeester die de officiële opening voor zijn rekening neemt.”

De essentie van het Golden Classics Festival is en blijft natuurlijk het genieten van auto’s uit lang vervlogen tijden en ook dit jaar wordt het groots aangepakt. “Vorig jaar hadden we meer dan 200 deelnemende wagens, een aantal dat we ook dit jaar willen bereiken. De auto’s rijden twee rondes van 45 km met start en aankomst in Lauwe en er is ook een static show voorzien. Er worden een paar exclusieve wagens tentoongesteld, exemplaren die je ergens anders niet meteen tegen het lijf zal lopen.”

60 Jaar mini

Dit jaar wordt ook het 60-jarige bestaan van de authentieke Mini Cooper gevierd. “Dat wordt op zondag dik in de verf gezet door middel van een rondrit van 60 Mini’s, geheel in Engelse stijl. Na de rit kunnen we allemaal gaan ontspannen in onze rasechte mancave, een weekend om naar uit te kijken dus.”

Info: www.goldenclassic.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier