Golazo Sports, Stad Kortrijk en G&V Energy Group organiseren de CAPS Urban Cross Kortrijk

© LO
Redactie KW

Op zaterdag 30 november zal in Kortrijk de Caps Urban Cross plaatsvinden. Deze wordt ook meteen opgenomen in het regelmatigheidscriterium van de DVV Verzekeringen Trofee. Het parcours en de samenwerking tussen Stad Kortrijk, Golazo Sports en G&V Energy Group werd vrijdagmiddag officieel bekendgemaakt op het dak van de K-Tower.

“De eerste, misschien zelfs de enige urban cross in België op dit niveau.” Zo beschrijft schepen van sport en economie, Arne Vandendriessche, de nieuwe Kortrijkse stadscross. Het parcours, dat opgemaakt werd in samenspraak tussen Golazo Sports en Stad Kortrijk, zal ongetwijfeld zorgen voor het nodige spektakel.

Starten doen de renners op de top van de Groeningebrug waarna ze door de zandbak van Buda Beach en over de Collegebrug heen moeten. “Zowel de hellingen van beide bruggen als het losse zand van Buda Beach zullen scherprechter spelen“, weet Christophe Impens, managing director van Golazo Sports, ons te vertellen. “Het parcours is ook zeer aantrekkelijk voor de toeschouwers aangezien de renners beide oevers van de Leie aandoen. Alle ingrediënten zullen aanwezig voor een prachtige cross.”

Start en aankomst op de Groeningebrug en ook de fietsersbrug (aan het college) zal in het parcours zitten.
Start en aankomst op de Groeningebrug en ook de fietsersbrug (aan het college) zal in het parcours zitten.© LO

Voor de organisatie van deze primeur werkt men samen met verschillende lokale bedrijven wat de return voor Stad Kortrijk des te groter maakt. Men verwacht dat het evenement ongeveer 7.500 toeschouwers naar het Koning Albertpark zal lokken. “Op vlak van citymarketing doet onze stad ook een zeer goede zaak. Onze horecazaken en hotels zullen goedgevuld zijn waardoor de economische return zeker positief zal zijn”, vertelt schepen Vandendriessche trots. “Het is ook de bedoeling dat we dit jaarlijks kunnen organiseren zodat we van deze Urban Cross een klassieker kunnen maken.”

G&V Energy Group wordt met zijn multibrand tankkaart Caps fuel card de naamsponsor van deze cross. “We zijn zeer verheugd dat we een dergelijk initiatief kunnen steunen. Het feit dat wij uit de omgeving zijn, zorgt ervoor dat wij onze naambekendheid kunnen vergroten en onze tankkaart verder kunnen promoten”, vertelt marketingverantwoordelijke van G&V, Sarah Timperman. “Na onze samenwerking met Wout Van Aert hadden wij de smaak te pakken en dan was dit voor ons een ideale opportuniteit“, vertelt CEO van G&V Energy group Xavier Dewulf.

Mathieu Van der Poel en Toon Aerts

Op de vraag of alle toppers aanwezig zullen zijn is men zeer duidelijk. “We verwachten dat toppers zoals Mathieu Van der Poel en Toon Aerts aanwezig zullen zijn. Natuurlijk hangt dit af van hun fysieke toestand. Het is een ideale voorbereidingswedstrijd voor renners die zich klaarstomen voor het wegseizoen”, lacht Christope Impens.

Door de centrale ligging van het parcours verwachten de organisatoren dat veel toeschouwers met de fiets of het openbaar vervoer zullen komen. Hiervoor voorziet de stad voldoende fietsenstallingen en shuttlebussen.

Een toegangsticket voor de Caps Urban Cross in Kortrijk kost 11 euro in voorverkoop en 12 euro aan de ingang. De voorverkoop zal van start gaan tussen 15 september en 1 oktober.

Golazo Sports, Stad Kortrijk en G&V Energy Group organiseren de CAPS Urban Cross Kortrijk
© GF

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier