https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Goede morgen Shop’ opent de deuren in de Vagevuurstraat

Nathalie Demeulemeester.© EDB
Nathalie Demeulemeester.© EDB
Redactie KW

Sinds kort pakt Odelie uit met een ‘Goede morgen Shop’. Naast de bekende ontbijten werkt Nathalie Demeulemeester voor haar shop samen met mensen die een passie hebben. “Het zijn stuk voor stuk mensen met een verhaal waar ze echt achterstaan.”

Nathalie Demeulemeester groeide op in Wevelgem en woont nu met haar gezin in Bellegem. Nathalie genoot een opleiding fotografie en werkte tien jaar freelance en in dienst van de medische fotografie bij KU Leuven. Toen ze student was, werkte ze een avond per week in de vroegere Petit Paris. “Toevallig heb ik dit pand in Marke gevonden waar ik Odelie opstartte.”

“Ik wou geen pure horeca meer doen na de eerste coronaperiode. Ik zou aanvankelijk stoppen, maar tijdens de tweede sluiting ben ik beginnen schilderen en ik dacht na over wat ik wou doen met de zaak. Ik zal nog verder ontbijten verzorgen. Er zijn nu ook ontbijtboxen en ik heb een aanvraag gedaan voor een terras”, vertelt Nathalie.

Nathalie heeft een passie voor gezonde voeding met zo weinig mogelijk afval en ook voor horeca. Met haar Goede morgen Shop kan ze alles combineren. “Annelies van Kruidbar Marke wil zich verder specialiseren in kruiden en vroeg me of ik de noten en zaden wilde overnemen. Dat zag ik zitten, en het bracht me op het idee om samen te werken met mensen die een passie hebben, een verhaal waar ze volledig achterstaan. Zo bakt David Samyn van Het Gouden Brood uit Bellegem wekelijks desembroden die hier kunnen besteld worden.”

Er is bij Odelie ook een aanbod van Oxfam Wereldwinkel en verder vind je er boeken van boekhandel Novelle van Liesbeth Van Herzeele, keramiek van Els Esprit van Terre d’Esprit en het Doe het Zelf boek van Huguette Deloddere.

Nathalie investeerde ook in een nieuwe trap zodat de bovenverdieping bereikbaar wordt. Daphné Viguurs van Summa Coaching zal er al komen.

Warm huis

“Ik droom er ook van om boven lezingen en workshops te organiseren en tentoonstellingen te houden. Ook boven wil ik samenwerken met mensen met een passie. Dat kan over voeding, computers of andere dingen gaan. Ik denk er ook aan om mensen die iets goed kunnen klaarmaken uit te nodigen om dit te tonen, zoals bijvoorbeeld iemand die goed confituur kan maken. Ik wil hier een warm huis waar iedereen met zijn of haar eigen verhaal mensen kan inspireren.” Ook ‘no waste’ is belangrijk voor Nathalie. “Het is de bedoeling dat klanten potjes meebrengen en hier komen scheppen. Ik heb ook een passie voor biologische voeding en ik probeer minder plastic te gebruiken. Er liggen hier ook receptjes. Ik hoop dat klanten er zelf ook meebrengen om te delen.” (ED)

Odelie is gevestigd in de Vagevuurstraat 1 in Marke. Info bekom je via 0492 42 65 19 of www.odelie.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten