Goede doelen genieten mee van succes kerstmarkt aan Lauwes Kersthuisje

© foto CLL
Redactie KW

Vrijdagavond opende de familie Henry voor de 10de keer een kerstmarkt aan hun Lauwes Kersthuisje.

De weergoden waren in een slechte stemming en openden de hemelsluizen op vrijdagavond. Toch kon dat de pret niet drukken want honderden kijklustigen zakten af naar de Waterstraat. Slenteren tussen de tientallen standjes met een warme wijn in de hand of genieten van het lichtspel dat de bijna 60.000 lampjes speelden?

Warme wafels, een verkwikkende koffie of een knap kunstwerkje, het was allemaal van de partij maar een kerstmarkt zou geen kerstmarkt zijn mocht er ook geen aandacht worden besteed aan goede doelen. Greetje Delanghe, samen met haar man de drijvende kracht achter De Engelenhoeve, stond met een standje om bezoekers van de nodige informatie te voorzien.

“Toen onze zoon met een zware beperking werd geboren, werden we al snel geconfronteerd met de realiteit”, klinkt het emotioneel. “Mensen met zware beperkingen hebben niet echt een plaats waar ze heen kunnen om er even op uit te trekken. We besloten dan ook om zelf de handen uit de mouwen te steken. We bouwden onze eigen woning om tot een soort mini-pretpark voor mensen met een beperking. De Engelenhoeve wordt gratis ter beschikking gesteld voor zowel kinderen als volwassenen en dankzij dergelijke markten slagen we erin wat geld in het laatje te brengen.”

De kerstmarkt aan het Lauwes Kersthuisje is intussen voorbij, maar nog tot 6 januari kan je genieten van het lichtspektakel in de Waterstraat. Een voorsmaakje daarvan vind je hier.

Meer informatie is terug te vinden op hun website : https://www.lauwes-kersthuisje.be/

https://www.youtube.com/watch?v=oBmzAkRt6O8

(CLEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier