Goed nieuws uit woonzorgcentra: Ter Melle, Biezenheem, De Zon en De Weister zijn coronavrij

©SolStock Getty Images
©SolStock Getty Images
Olaf Verhaeghe

Vier van de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk zijn volledig coronavrij. Op een totaal van 432 rusthuisbewoners zijn er nog 11 bewoners besmet, onder wie slechts één met symptomen. De covidafdeling van het Sint-Jozef loopt zo stilaan leeg. Tot vreugde van schepen van Zorg Philippe De Coene (SP.A).

Het gaat snel de goede richting uit in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk. Twee dagen na de laatste update is het aantal bewoners die besmet zijn met het coronavirus gedaald van van 38 tot 11 bewoners. Ze zijn allemaal ondergebracht in de gespecialiseerde afdeling van woonzorgcentrum Sint-Jozef in de Condédreef. Opvallend: slechts één bewoner vertoont effectief symptomen.

Zorg Kortrijk gaat er dan ook vanuit dat die covid-afdeling de komende dagen verder zal kunnen worden afgebouwd. Alle andere woonzorgcentra – Ter Melle (Heule), Biezenheem (Bissegem), De Zon (Bellegem) en De Weister (Aalbeke) zijn volledig coronavrij, zo blijkt uit de laatste, zeer recente tests.

Bij het personeel blijft de situatie zoals dinsdag: nog 7 personeelsleden zijn afwezig wegens een coronabesmetting. Dit komt overeen met 1,5 procent van het totaal aantal personeelsleden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.