Goed nieuws voor thuisfeesters: online liveshow met Koksijdse acts

Wouter Verheecke

Omdat zijn Gentse discotheek nu al maandenlang gesloten is en hij daardoor naar eigen zeggen stilaan gek wordt, besloot Koksijdenaar Aron Sirjacobs (24) om een spetterende liveshow in zijn geboorteplek op het getouw te zetten. Zaterdagavond kun je tal van presentaties, optredens en deejaysets meevolgen tijdens het online evenement ‘Live aan zee’.

Aron Sirjacobs is een bekende naam in het uitgaansmilieu. Hij draait al jarenlang mee als dj Sir Jacobs en sinds vorig jaar baat hij in de Gentse Overpoortstraat de dancing Contrast Club uit. Die is echter al sinds maart gesloten door de coronamaatregelen. Ook het Helmgras-dancefestival, dat hij vorige zomer voor de tweede keer mee zou helpen organiseren bij Ster der Zee in Koksijde, kon om diezelfde reden niet doorgaan.

“Zo zit ik nu al maandenlang zonder werk, terwijl ik juist heel ondernemend ben ingesteld”, begint hij. “In het weekend dat Helmgras normaal zou plaatsvinden, hebben we op die locatie een Facebooklivestream met verscheidene deejaysets opgezet. Elke video kreeg toen 10.000 views van thuisfeesters. Zo groeide het idee om nu een nieuwe liveshow te organiseren, weliswaar cultuurgerichter en voor een ruimer publiek. Door nieuwe paden te betreden, wou ik mijn grenzen als organisator immers wat verleggen.”

Programma

Aron kon al snel enkele lokale kunstenaars, ondernemers en een dansschool warm maken voor zijn originele plannen. Dankzij subsidies lukte het hem zelfs om ook enkele kleppers van buiten onze streek op de affiche van het gratis online evenement te plaatsen. Toch kleurt die duidelijk vooral Koksijds.

Cocktaildames

“We starten om 18 uur met de presentaties van onder meer schilder Jean-Pierre Zinjé, didgeridoo-artiest Peter Paelinck en de cocktaildames van MoCo. Zo bouwen we op naar de muzikale hoofdacts van Ozark Henry, Wanthanee, Wim Soutaer en Tim Grand, die om 20 uur aanvangen. Na 22 uur sluiten we af met de deejaysets van Michael Amani, Greg Dela en ikzelf. Pas tegen 23 uur verbreken we de verbinding met het thuispubliek”, overloopt hij het programma van de vijf uur durende spektakelavond.

Een vervolg?

De liveshow wordt gestreamd vanuit het CasinoKoksijde, waar de artiesten in een coronaveilige setting optreden voor een lege zaal. Aron hoopt wel minstens 20.000 thuiskijkers te kunnen bereiken en droomt zelfs al luidop van een tweede editie in het voorjaar.

De eerste ‘Live aan zee’ is op zaterdag 19 december vanaf 18 uur gratis te volgen op de gelijknamige Facebookpagina, of via de website www.liveaanzee.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.