Goed nieuws voor Kuurns kinderdagverblijf: geen nieuwe besmettingen na eerste testing

Woensdagavond kwam er goed nieuws voor het Kuurnse kinderdagverblijf Kamelofant in de Kortrijksestraat. Uit de eerste testronde bij de medewerkers zijn geen nieuwe besmettingen met het coronavirus opgedoken. De crèche blijft wel dicht, een tweede testing begin volgende week moet definitief uitsluitsel geven.

Kinderdagverblijf Kamelofant blijft twee weken preventief dicht. © BRU

Kinderdagverblijf Kamelofant is sinds begin deze week dicht nadat een ouder van een de kindjes positief testte op het coronavirus. Uit voorzorg besliste de directie van het kinderdagverblijf, waar een 20-tal kinderen terechtkunnen, om zeker twee weken preventief de deuren gesloten te houden. Alle medewerkers van Kamelofant werden ook aan een coronatest onderworpen en aan ouders werd gevraagd om hun kinderen in afzondering te houden.

Uit de resultaten van de eerste testronde blijkt dat er geen nieuwe besmettingen zijn opgedoken. Goed nieuws dus voor het team van Kamelofant en de ouders van de kindjes. Volgende week maandag volgt een tweede testing. Is ook die negatief, dan zou het kinderdagverblijf toch opnieuw de deuren iets vroeger kunnen openen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.