‘Goed Nieuws uit Torhout’ is aan een stevige opmars bezig

Het duo van ‘Goed Nieuws uit Torhout’: Davy Calluy en Annick Vanderspurt.©Johan Sabbe
Het duo van ‘Goed Nieuws uit Torhout’: Davy Calluy en Annick Vanderspurt.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Met op korte termijn 1.800 leden is de nieuwe Facebook-groep Goed Nieuws uit Torhout aan een stevige opmars bezig. De beheerders en schragende krachten zijn Davy Calluy (bijna 45) en gemeenteraadslid Annick Vanderspurt (bijna 49).

Laatstgenoemde, die met haar man Ivan Vandewiele (55) in de Ruddervoordestraat woont, is uiteraard alom bekend. Maar Davy, oorspronkelijk uit Schelle bij Antwerpen afkomstig, is dat een stuk minder. Hij is schrijnwerker van beroep en woont met zijn vrouw Kelly Kuylle (36) en hun kinderen Milan (10) en Lana (5) in de Amblèvestraat. Ooit was Kelly’s vader Thierry Kuylle in Torhout rijkswachtcommandant.

Inspiratie voor groep uit Deerlijk gehaald

Onrechtstreeks stak Pieter De-knudt van de muziekgroep Zinger het vuur aan de lont. Hij startte in zijn gemeente de Facebook-groep Goed Nieuws uit Deerlijk en dat werkte inspirerend voor Annick en Davy om in Torhout iets gelijkaardigs te doen. Met succes, want de huidige 1.800 leden zijn zeker nog niet het plafond.

“We waken erover dat er enkel positieve berichten in de groep gepost worden”, legt Annick uit. “Het goede nieuws komt tegenwoordig helaas te weinig aan bod. Daar willen we wat aan doen. Iedereen mag iets positiefs of leuks posten, maar geen geklaag en gezaag en evenmin publiciteit.”

Fietszoektocht langs de Visit-route

Om de Facebook-groep nog extra te promoten en de mensen een aangename zomeractiviteit aan te bieden, organiseert Goed Nieuws uit Torhout een fietszoektocht op het parcours van de bewegwijzerde Visit Torhout-route van ongeveer 20 kilometer.

“Onderweg dienen de mensen 20 foto’s te herkennen en evenveel eenvoudige vragen op te lossen”, aldus Davy. “Zonder addertjes onder het gras. Deelnemen kost 4 euro en we investeren het geld in de prijzen die te winnen vallen. Hoe meer deelnemers, hoe mooier de cadeaus zullen zijn.”

De zoektocht is eind juni gestart en loopt tot eind augustus. De formulieren zijn te koop in het oud-stadhuis op de Markt.

“We hopen dat er nog meer mensen bij onze Facebook-groep aansluiten”, besluit Annick. “Iedereen met een positieve instelling is welkom. Facebook is top als je dat medium goed gebruikt.”

Info: Goed Nieuws uit Torhout . Mailcontact: Goed Nieuws uit Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier