Godelieve Voet viert haar 105de verjaardag in Huize Zonnelied in Ieper

Godelieve Voet verkeert nog in prima gezondheid, enkel haar zicht laat haar wat in de steek. (foto EG)
Redactie KW

Godelieve Voet vierde haar 105de verjaardag in Huize Zonnelied. De dag ervoor vierde ze haar verjaardag al in intieme kring in de hotelschool in Koksijde.

Godelieve Voet werd geboren op 7 oktober 1914 in Steenkerke (Veurne), in een landbouwersgezin met zes kinderen, waarvan vier jongens en twee meisjes. Godelieve was de vierde in de rij. Na de oorlog betrokken haar ouders in Kaaskerke een heropgebouwde boerderij. Godelieve bleef er wonen tot in 1945, het jaar dat ze trouwde met Marcel Pauwels. In 1941 had Godelieve vroegtijdig haar moeder verloren. Omdat haar zus al getrouwd was, zorgde ze voor een huisgezin met vijf mannen: haar vader en vier broers.

Na haar huwelijk baatte Godelieve tot 1975 de ouderlijke boerderij van haar man uit, langs de IJzer in Kaaskerke. In 1946 werd Monique geboren en in 1948 Daniël. Godelieve heeft intussen drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. In 1987 overleed haar man Marcel. Godelieve trok naar een appartement in Diksmuide en in 1994 naar Lo waar ze tot in juni 2016 op 101-jarige leeftijd alleen bleef wonen. Vorig jaar maakte ze nog een ballonvaart in haar streek en dit jaar maakte ze met haar kleinzoon Danny een zevendaagse reis naar Lourdes. “Wat mijn geheim is om zo oud te worden? Wellicht naarstig werken en altijd voort doen, maar alles met mate en daarnaast nog een beetje plezier maken en af en toe eens een stapje in de wereld zetten.”

Godelieve is de op één na oudste West-Vlaming. Angela Vanwulpen, die in WZC De Duinpieper in Oostende verblijft, werd geboren op 22 oktober 1913.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier