Gocarts palmen zondag centrum van Sint-Eloois-Vijve in

Secretaris Sylvère Deprez is vol lof over de bestuursploeg van de Vijfse Middenstand en de talrijke sponsors die de kindernamiddag blijven mogelijk maken. © IVD
Redactie KW

In het verleden waren er verschillende initiatieven om de kermis nieuw leven in te blazen. Met wisselend succes, enkel de Vijfse Middenstand hield stand met de organisatie van de kindernamiddag. Op zondag 22 september staan ze voor de 32ste keer op de bres.

“Het is niet evident om jaar na jaar de kindernamiddag te blijven organiseren, maar dankzij de vele sponsors krijgen wij toch nog een beetje kermis in Sint-Eloois-Vijve”, stelt secretaris Sylvère Deprez. “Van mijn kant ook een woord van dank aan het volledige bestuur dat zich elk jaar met evenveel enthousiasme blijft inzetten. In vergelijking met de voorbije jaren komt de vrachtwagen met het podium langs de kerk zodat het zicht opengetrokken wordt naar de Leie toe. Daardoor kunnen wij op de Vijfse boulevard ruimte creëren om de kinderen met gocarts te laten rijden.”

Mooie tombolaprijzen

“Met de kindernamiddag willen wij tonen dat Vijve leeft, dat de middenstand leeft. De kindernamiddag start om 14 uur en Chiro Oetsjiekoetsjie begeleidt de volksspelen. Wij vragen opnieuw één euro inschrijvingsgeld, maar met die centen zorgen wij voor een extra attractie. Zo kunnen de kinderen zich tijdens de volksspelen uitleven op de clownglijbaan, de rodeostier, het springkasteel Eenhoorn, het gocartcircuit, de kleuterkindermolen, aan de schiettent of het eendjesspel. Clown Stef showt weer de mooiste ballonfiguren, de dames van Markant en de leerkrachten van de stedelijke basisschool verzorgen een schminkstand en de Gezinsbond organiseert een knutselactiviteit. In de loop van de namiddag tekent ook de fanfare Hoger Op present.”

“De kinderen die deelnemen aan de volksspelen worden ook verwend met fruit, ijsjes, drankjes, frietjes, bonnetjes voor de kermisattracties en een geschenk. Om 17.30 uur gaan alle deelnemingsformulieren van de volksspelen en de kleurtekeningen in een grote doos en daaruit trekt een onschuldige hand de winnaars. Er is een afzonderlijke tombola voor de kinderen van de kleuterschool en van de lagere school. In de prijzenpot zit een kleuterfiets, een kinderfiets, één dag een springkasteel thuis en een speelgoedkeukentje. Uiteraard zijn ook de ouders en grootouders meer dan welkom op het kerkplein. Als de weergoden ons beter gezind zijn dan vorig jaar mogen wij opnieuw een recordaantal kinderen verwachten”, besluit secretaris Sylvère Deprez.

De zevende editie van de wandeling Lichtjes aan de Leie vindt plaats op op zaterdag 30 november. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier