Glutenvrije kaaskroketten dankzij chef Maïka Decraene

Tine Tanghe en
Redactie KW

De glutenvrije hype is verre van voorbij, maar voor Maïka Decraene is een glutenvrij dieet een kwestie van leven of dood. Samen met haar partner Tineke Tanghe begon ze vijf jaar geleden een glutenvrije traiteurdienst.

Maïka Decraene begon in 2010 met haar partner Tineke Tanghe een glutenvrije traiteurdienst. “Maïka heeft zelf glutenintolerantie”, vertelt Tineke. “Toen we een beurs bezochten viel het op dat er niet echt kant-en-klare glutenvrije producten op de markt zijn. We zagen onze kans om daar iets aan te doen en zijn begonnen met kaaskroketten te maken. Al snel kwamen daar enkele varianten op en nog meer traiteurproducten.”

Met hun traiteurdienst bieden Tineke en Maïka onder andere kroketten, pizza en pasta aan, allemaal producten die normaal wel gluten bevatten. “Maar wij werken met glutenvrije bloem en glutenvrije lasagnebladeren. Bijvoorbeeld bij de loempia vervangen we de loempiavellen door rijstpapier”, zegt Tineke.

“In principe kan iedereen die gewoon lekker kan koken, ook glutenvrij lekker koken”, zegt Maïka. “Alleen is het nog te weinig bekend voor de mensen om echt te begrijpen wat iemand met intolerantie wel en niet mag eten. Wij hebben zelf een feestzaal ‘t Scheldeschuurke in Bossuit, waar ook iedereen terecht kan. Onlangs hebben we enkele communiefeesten gehad die volledig glutenvrij moesten zijn, van hapjes tot dessert en versnaperingen.”

Lees meer hierover in de Krant van West-Vlaanderen.

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.