De post wordt de uitvalsbasis voor hulpverleners, redders en strandpolitie, een eerstehulppost, leef- en vergaderruimte en sanitair gedeelte. Die gele kleur werd niet zomaar gekozen. Geel is een van de internationale veiligheidskleuren en valt bovendien goed op voor wie nood heeft aan dringende hulpverlening.

"Met deze post willen we tonen dat we zeer bekommerd zijn met de veiligheid aan zee. We hopen zo de coördinatie van alle veiligheidsposten goed te laten functioneren", zegt burgemeester Lippens.

West-Vlaams gouverneur Decaluwé vindt de veiligheidspost een primeur voor de kust. "Ik kan dit soort initiatieven alleen maar aanmoedigen. Het is een hoogvlieger op vlak van coördinatie en veiligheid en het gebouw is ook nog eens mooi geïntegreerd in het landschap en toch opvallend", klinkt het.

De nieuwe infrastructuur is van de hand van het Gentse architectenbureau Compagnie O en de Nederlandse architect en beeldend kunstenaar John Körmeling. Zij werden gekozen door een professionele jury na een wedstrijd tussen verschillende architectenbureaus. De veiligheidspost wordt zaterdag 11 mei officieel in gebruik genomen.

(Belga)

De post wordt de uitvalsbasis voor hulpverleners, redders en strandpolitie, een eerstehulppost, leef- en vergaderruimte en sanitair gedeelte. Die gele kleur werd niet zomaar gekozen. Geel is een van de internationale veiligheidskleuren en valt bovendien goed op voor wie nood heeft aan dringende hulpverlening."Met deze post willen we tonen dat we zeer bekommerd zijn met de veiligheid aan zee. We hopen zo de coördinatie van alle veiligheidsposten goed te laten functioneren", zegt burgemeester Lippens.West-Vlaams gouverneur Decaluwé vindt de veiligheidspost een primeur voor de kust. "Ik kan dit soort initiatieven alleen maar aanmoedigen. Het is een hoogvlieger op vlak van coördinatie en veiligheid en het gebouw is ook nog eens mooi geïntegreerd in het landschap en toch opvallend", klinkt het.De nieuwe infrastructuur is van de hand van het Gentse architectenbureau Compagnie O en de Nederlandse architect en beeldend kunstenaar John Körmeling. Zij werden gekozen door een professionele jury na een wedstrijd tussen verschillende architectenbureaus. De veiligheidspost wordt zaterdag 11 mei officieel in gebruik genomen.(Belga)