Gloednieuw digitaal ‘Lokaal Loket Kinderopvang’ van kracht

© (Foto NS)
Redactie KW

Ouders die op zoek zijn naar opvang voor hun kinderen van nul tot drie jaar kunnen vanaf nu terecht op het nieuwe digitaal ‘Lokaal Loket Kinderopvang’ van Opvang. Vlaanderen. Dit is een extra meerwaarde voor vele ouders en voor het lokaal bestuur.

Momenteel beschikt de gemeente over een erkend Lokaal Loket Kinderopvang die een onderdeel vormt van het Huis van het Kind. Om kersverse ouders nog beter bij te staan lanceert de gemeente in samenwerking met Opvang. Vlaanderen een bijhorende tool. “Deze tool is een handig hulpmiddel voor wie bij de zoektocht naar kinderopvanginitiatieven door de bomen het bos niet meer ziet”, verduidelijkt schepen van Kind- en Gezinsbeleid Tom Braet.

Het digitaal loket is te vinden via www.wingene.be/kinderopvang. Een kaart geeft alle locaties met kinderopvang in Wingene en Zwevezele weer. Elk opvanginitiatief heeft een eigen profielpagina met heel wat info. “Ouders vullen hun gegevens in en versturen hun vraag naar de verschillende opvanginitiatieven van hun keuze”, gaat Tom Braet verder. “De opvangorganisaties laten dan via het platform weten of er al dan niet een opvangplaats vrij is en nodigen ouders uit voor een gesprek.”

Gebruiksvriendelijk

Toekomstige mama An-Charlotte Boussauw is alvast heel tevreden. “Het digitale platform is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het is een tijdsbesparing als ouder om alle info en de locaties van de opvanginitiatieven op een overzichtelijke manier terug te vinden op één plaats. Zo hoef je niet telkens afzonderlijk een adres op te zoeken om een idee te hebben waar de opvang zich precies bevindt in de gemeente.” Naast de digitale tool kan elke ouder ook terecht bij het Huis van het Kind. Een medewerker staat klaar om te luisteren, te ondersteunen en te begeleiden. Ouders zijn steeds vrij om zelf rechtstreeks contact op te nemen met een kinderopvanginitiatief, de digitale tool is een ondersteunend hulpmiddel”.

Tom Braet vult aan: “Deze manier van werken biedt ons als lokaal bestuur, de kans om de opvangaanvragen in kaart te brengen en ons opvangbeleid nog beter af te stemmen op de noden van de ouders in onze gemeente.” Het Huis van het Kind is bereikbaar via huisvanhetkind@wingene.be of via het loket in het Sociaal Huis op het Marktplein 5 te Zwevezele. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier