Glijbaan Zwarte Storm wordt kindvriendelijk gemaakt in Lago Kortrijk Weide

© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De herfstvakantie is nog maar net achter de rug, maar Lago Kortrijk Weide kan terugblikken op een succesvolle week.

Maar liefst 14.943 waterratten gingen op ontdekking in het zwemparadijs. De vakantie ging eveneens gepaard met de opening van de vijf nieuwe glijbanen die elk hun eigen typische kenmerken hadden. Zo kon de groene orkaan, rode tyfoon, blauwe twister en witte tornado op heel wat bijval rekenen van de bezoekers maar zorgde de sensationele zwarte storm voor heel wat verontwaardigende reacties op social media.

“Ik ben te klein, ik ben te groot, ik weeg te weinig, pure discriminatie”, zijn maar een greep uit de reacties die mensen hebben geuit naar de uitbaters van het zwemparadijs. “De glijbaan werd speciaal ontworpen voor volwassenen die op zoek gaan naar een echte kick. De tunnel met fake out effecten laat mensen snelheden halen tot 36 km/uur. Wie te weinig weegt of te klein is, kan door de zwaartekracht uit de bocht vliegen”, verduidelijkt centrum manager Elewin Werbrouck. Wie op de glijbaan wil moet minstens 1 meter 80 zijn en minstens 80 kilogram wegen. Een gegeven die voor veel bezoekers en kinderen niet weggelegd was tijdens de vakantie.

Vernieuwing tegen de kerstperiode

Er is echter goed nieuws voor de avonturier onder de zwemmers want Lago belooft tegen de kerstvakantie de attractie toegankelijk te maken voor iedereen vanaf 12 jaar die het aandurft. “Uit een rondvraag bleek dat ook kleinere kinderen en jongeren deze adembenemende glijbaan willen beleven. LAGO Kortrijk Weide besliste op basis van deze feedback om enkele aanpassingen door te laten voeren waardoor de Zwarte Storm ook voor jongeren toegankelijk zal zijn”, aldus Lore Walravens, Marketing Manager LAGO.

Die aanpassingen zouden geen impact mogen hebben op het zwemgebeuren. De werken zullen gebeuren buiten de openingsuren van het zwembad en om alles te finaliseren zal de glijbaan slechts een aantal dagen buiten strijd zijn. “De S-bocht zal minder scherp worden waardoor ook kinderen vanaf 12 jaar erin mogen zonder minimum gewicht. We hopen hiermee tegemoet te kunnen komen aan de vraag van onze bezoekers. De producent Klarer Wasserrutschen is ondertussen gestart met een nieuw ontwerp hiervoor”, besluit Elewin Werbrouck nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier