Glenn Vandenberghe zet zijn restaurant ‘La Guera’ on hold: “Ik wil terug naar de essentie”

Op de foto Glenn Vandenberghe tijdens mise en plage afgelopen zomer. © DM
Redactie KW

Knokke-Heist verliest één van zijn bekende eettempels. Chef Glenn Vandenberghe (26) scoorde met restaurant La Guera twee jaar geleden nog 13/20 in de gastronomische gids Gault Millau. Op 16 december gaan de deuren echter voor onbepaalde tijd dicht. “Ik wil terug naar de essentie van het koken en het leven”, zegt Glenn Vandenberghe.

“Ik maak de keuze om mijn restaurant on hold te zetten om mezelf de kans te geven te evolueren en mijn kennis in de gastronomie te vergroten”, aldus de Heistse chefkok die vijf jaar geleden restaurant Ter Duinen overnam. Dit was de zaak van zijn vader Steve Vandenberghe, die het leven liet in de Libya Rally in Marokko. Glenn Vandenberghe veranderde de naam van het restaurant in La Guera.

“La Guera is een samenvoeging van Ouera, waar papa gestorven is en Guerra. Dat laatste is een klein stadje in de Saharawoestijn waar alles zelf gemaakt wordt. Daarmee verwijs ik naar mijn eigen keuken. Alles wat ik serveer, maak ik immers zelf”, vertelt de jonge chef-kok die de stiel leerde bij Michaël Vrijmoed en zijn sporen verdiende in de keukens van het Hof van Cleve en Atelier Ducheyne. Twee jaar geleden werd Glenn Vandenberghe door een professionele vakjury van Kooktalent Vlaanderen met La Guera nog tot het beste horecarecept van Vlaanderen verkozen.

Topwakeboarder

Nu valt dus totaal onverwacht het doek. “Ik ben 26 jaar en wil terug naar de essentie van het koken en het leven. Daarbij wil ik nog meer ervaring opdoen in de gastronomie. Maar ook genieten van het leven in verschillende werelddelen en keukens.”

Er is nog een belangrijke reden waarom Glenn Vandenberghe zijn restaurant voorlopig on hold zet. Vandenberghe is een topwakeboarder. De volgende jaren wil hij duidelijk meer tijd voor zijn sport. “Door het reizen, geef ik mezelf nog enkele jaren om mee te draaien op een hoog wakeboard-niveau zodat ik daarna alle energie terug in iets nieuws kan steken.

Nieuwe openingsuren

“Zaalverantwoordelijke Keith zal in Londen starten met de opleiding ‘Cocktails & Drinks’ en versterkt daarna het ‘Sel Gris’-team op de Zeedijk in Duinbergen. Souschef Pradip gaat terug naar zijn thuisland Nepal en zal zich verder verdiepen in de gastronomie. La Guera zal enkel nog open zijn op vrijdag- en zaterdagavond en zondagnamiddag voor klanten en gasten die in ons geloofd hebben en waarvoor we zeer dankbaar zijn. Op 16 december gaan de deuren dicht.”

Hotel Ter Duinen, geleid door mama Anneke Coppens, gaat verder met de uitbating en zal als laatste familiaal hotel in Heist verder investeren en vernieuwen in de hotelinfrastructuur.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier