Glenn Valentin barst van de wilde plannen: “Elbroes beklimmen en Donau afvaren op een opblaasbare eenhoorn”

Glenn Valentin en zijn Géraldine waarmee hij Belgisch kampioen werd. © gf
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

In Geraardsbergen kroonde Glenn Valentin (30) zich afgelopen weekend tot Belgisch kampioen stokpaardrijden. Een ludiek evenement, maar de Ieperling barst nog van de avontuurlijke plannen. Zo wil hij volgend jaar de Elbroes beklimmen én de Donau afvaren… op een opblaasbare eenhoorn.

Dat Glenn Valentin van geen kleintje vervaard is, bewees hij eerder al. Zo stuiterde hij al op een springbal de Tourmalet op en trok hij op een fictieve eenhoorn door de Pyreneeën. In maart vorig jaar veroverde hij ook zijn plaatsje in het Guinness Book of World Records door op de Ieperse atletiekpiste maar liefst 32 kilometer op een springbal te stuiteren. Ook vorig weekend zorgde hij opnieuw voor een ludieke stunt. In Geraardsbergen won hij het eerste Belgisch kampioenschap stokpaardrijden op zijn ‘Géraldine’, de eenhoorn waarmee hij ook al de door de Pyreneeën trok. “Enkele dagen voor het kampioenschap kreeg ik een berichtje van een vriend van mij”, vertelt Glenn. “Hij had iets gelezen over dat BK en wist dat ik graag gekke dingen doe. En dus schreef ik me in én ik werd meteen Belgisch kampioen.” (lacht)

Georgië

Ondertussen heeft de Ieperling al nieuwe avontuurlijke plannen. “Eind november of begin december – wanneer de administratieve papiermolen afgehandeld is – verhuis ik voor enkele maanden naar Georgië”, verrast hij. “Het is een land dat al een tijdje op mijn bucketlist stond. Ik ga er onder andere werken voor de Amerikaanse lifecoach Derek Loudermilk. Daarnaast wil ik in mei 2022 de Elbroes beklimmen, de hoogste berg van Europa. Ik ben nu al begonnen met die voorbereiding door regelmatig te gaan lopen en van zodra ik in Georgië ben, zal er op dat vlak nog een tandje bijgeschakeld worden.”

Donau

En daar stopt het niet voor Glenn Valentin, want nadien heeft hij opnieuw plannen met een eenhoorn. “Ik wil de Donau afvaren op een gigantische opblaasbare eenhoorn. Ik sta daarvoor nu in contact met een vijftal mensen die me daarbij willen vergezellen. Voorlopig zit daar nog maar één vrouw bij. Mochten er nog vrouwen interesse hebben om die uitdaging aan te gaan, dan mogen ze mij altijd contacteren. Het is de bedoeling dat we tijdens die afvaart ook regelmatig halt houden in de steden aan de Donau en daar jongeren tussen 18 en 35 jaar interviewen. Daarvan willen we dan uiteindelijk een reportage maken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.