Glenn galoppeert op zijn eenhoorn Géraldine de Pyreneeën over voor goed doel

Ieperling Glenn Valentin vertrekt naar de Pyreneeën met zijn hond Chopko en eenhoorn Géraldine. © TP
Redactie KW

Ieperling Glenn Valentin (29) beklom twee maanden geleden de mythische Tourmalet op een rubberen kinderspringbal om kinderdromen waar te maken. Vanaf 18 augustus begint hij aan een nieuw ‘speels’ avontuur: de Pyreneeën ‘overgalopperen’ op zijn eenhoorn Géraldine van de Atlantische Oceaan richting Middellandse Zee.

“Ja, ik ben goed hersteld van mijn eerste kinderlijke uitdaging op de mythische Tourmalet”, vertelt Glenn Valentin vlak voor zijn vertrek uit zijn geboortestad Ieper richting Pyreneeën. “Ik stuiterde 11 uur over die klim van 19 kilometer, heel lastig en pijnlijk voor benen en polsen. De actie bracht meer dan 500 euro op voor Petits Princes, een Franse vereniging die dromen van zieke kinderen waarmaakt.”

Maar Glenn wil meer doen voor dat goede doel. “Op 18 augustus vertrek ik naar de Pyreneeën met mijn hond Chopko en eenhoorn Géraldine. De eenhoorn is mijn nieuw speels transportmiddel om de hele Pyreneeën over te steken, goed voor 900 kilometer en 55.000 hoogtemeters tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Géraldine is een van de weinige echte eenhoorns op onze wereld. Haar troep heeft haar verstoten door haar beperking: ze heeft slechts één poot. Ik heb haar opgevangen en we hebben samen wat getraind. We zijn klaar voor ons avontuur samen. Voor mij zal het nu fysiek wat minder zwaar zijn, want ik laat het meeste werk aan Géraldine over”, knipoogt Glenn, die sinds 2018 in Pau woont en werkt als fysiotherapeut. Sinds kort wil hij professioneel avonturier worden en dankzij elf jaar triatlon heeft hij alvast een goede basisuithouding.

Met mijn eenhoorn Géraldine wil ik dubbel zoveel geld ophalen om kinderdromen waar te maken

“Voor mijn eerste uitdaging deed ik niet veel springbaltraining. Ook nu heb ik niet specifiek getraind. Ik heb gewoon mijn basisconditie onderhouden met fietsen, lopen en zwemmen. Het wordt nu een veel langere uitdaging, dus ik heb de eerste dagen wat tijd om erin te komen. Ik mik op ongeveer dertig kilometer per dag, waardoor ik over een maand mijn bestemming zal bereiken. Er liggen veel skistations en mooie gebieden langs het parcours. Het wordt pittig, maar ik ben niet alleen. Naast Géraldine gaat ook mijn hond Chopko mee. Hij is grote wandelingen gewoon en heeft een betere conditie dan ik. Het zou leuk zijn als ik straks dubbel zoveel geld ophaal om kinderdromen waar te maken.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier