Glamping komt naar Ardooie met nieuw logeerconcept Ardome

In en aan Ardome is het zalig genieten, weet Daphné. (foto vadu)
In en aan Ardome is het zalig genieten, weet Daphné. (foto vadu)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Op hun domein langs de Meulebekestraat in Ardooie zijn Daphné Merlevede en haar man Andries Froyman gestart met hun nieuwe glamping Ardome. Het koppel laat er mensen in een luxueuze koepel logeren en schenkt hen daarbij alle comfort, van een hottub en barbecue tot beamer met Netflix.

Het glampingconcept is ondertussen een vaste waarde geworden in de kampeerwereld. Het betekent ‘glamourous camping’, waarbij je omringd door alle comfort van een zorgeloze overnach-ting kunt genieten. Geen problemen met luchtmatrassen die niet opgeblazen raken of tenten die je moeilijk kan opzetten, wel genieten van de rust en stilte in een prachtig ingerichte koepel. “We zijn een paar jaar geleden op dit mooie domein komen wonen. Omdat we plaats overhadden, hebben we beslist om in een afgescheiden deel van de tuin met onze glamping Ardome te starten. De naam is een samentrekking van Ardooie en dome, wat Engels is voor koepel.”

Daphné is in het dagelijkse leven shorttrackschaatser, maar door corona ligt haar sport nu al lange tijd stil. Nu doet ze de administratie voor het sanitaire bedrijf van Andries. “Tegelijk was deze kalmere periode voor ons het ideale moment om in onze vrije momenten aan Ardome te werken”, vertelt Daphné. “Het resultaat is een feeëriek ingerichte dome waarin je een of meerdere nachten kan logeren. Naast een groot bed is er ook een beamer waar je met een iPad via streamingdiensten als Netflix naar een filmpje kan kijken. Er is ook een koelkast met diepvries en een microgolfoven beschikbaar. Je kan hier overigens het hele jaar door logeren. In functie daarvan hebben we zowel een airco als een kachel in de dome staan.”

(foto vadu)
(foto vadu)

Andere faciliteiten bij Ardome zijn een hottub, een barbecue en een ligzone bij de visvijver. “Dat alles is in de prijs inbegrepen, net als hout om een kampvuur te maken”, zegt Daphné. “We zorgen voor een gezellige, romantische sfeer en kleden ook alles thematisch in. Rond kerst is de dome een Christmas Bubble en ook Halloween en Valentijn passeren hier niet onopgemerkt voorbij. Het levert in elk geval een unieke ervaring op. Je kan verder ook wat relaxen in de hangmatten onder de treurwilgen. ’s Ochtends is er de mogelijkheid om ontbijt uit het dorp aan de dome te laten leveren”, geeft Daphné nog mee.

“We zorgen voor een gezellige sfeer en een thematische aankleding”

Ardome schiet op 1 juni uit de startblokken. Het is nog mogelijk om voor augustus en september te reserveren. Een overnachting in de week kost 190 euro, in weekends en op feestdagen 210 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.