Er was maandagochtend sprake van aanvriezende mist, met gladheid tot gevolg. In Kortrijk veroorzaakte dat een piek aan meldingen in de spoedafdeling. Om 11 uur waren al een honderdtal patiënten de spoedafdeling gepasseerd. "Het overgrote deel was uitgegleden of gevallen op weg naar school of naar het werk", vertelt woordvoerder Stefaan Lammertyn. Mensen kwamen vooral toe met breuken aan de pols, knie en enkels. Sommigen moesten zelfs geopereerd worden.

Na de middag werd het noodplan opgeheven. "Met het noodplan konden we patiënten bij een grote piek snel helpen zodat niemand te lang moest wachten bij de spoedafdeling. Dat toont dat we toch voorbereid zijn op onvoorziene momenten. Al is zo'n piek altijd wel te zien aan het begin van een winterprik", aldus Stefaan Lammertyn.

Er was maandagochtend sprake van aanvriezende mist, met gladheid tot gevolg. In Kortrijk veroorzaakte dat een piek aan meldingen in de spoedafdeling. Om 11 uur waren al een honderdtal patiënten de spoedafdeling gepasseerd. "Het overgrote deel was uitgegleden of gevallen op weg naar school of naar het werk", vertelt woordvoerder Stefaan Lammertyn. Mensen kwamen vooral toe met breuken aan de pols, knie en enkels. Sommigen moesten zelfs geopereerd worden.Na de middag werd het noodplan opgeheven. "Met het noodplan konden we patiënten bij een grote piek snel helpen zodat niemand te lang moest wachten bij de spoedafdeling. Dat toont dat we toch voorbereid zijn op onvoorziene momenten. Al is zo'n piek altijd wel te zien aan het begin van een winterprik", aldus Stefaan Lammertyn.