Gitsy Streetband vrolijkt rusthuisbewoners op

Johan Sabbe

De Gitsy Streetband, een ambianceband met muzikanten uit het Houtland, heeft woensdagnamiddag een halfuurtje vrolijke deuntjes gespeeld voor de bewoners van het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus. Dat gebeurde vervolgens ook aan het rusthuis en de serviceflats in Lichtervelde.

“Uiteraard vroegen we vooraf de toestemming van de betrokken gemeentebesturen en de directies van de rusthuizen”, zegt Jan Denolf, een van de drijvende krachten achter het mooie gebaar. Hij speelt bastuba in de Gitsy Streetband.

Georkestreerd door het animatieteam

In Torhout werd het optreden georkestreerd door het animatieteam van het rusthuis, dat erover waakte dat alle maatregelen in het kader van de coronacrisis gerespecteerd werden. Zo dienden de muzikanten voldoende afstand ten opzichte van elkaar te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Ik woon net als twee andere leden van de band in Torhout”, aldus Jan. “Voorts zijn er vier van ons Lichterveldenaar en dan hebben we nog een muzikant uit Roeselare en eentje uit Beerst.”

Naast Jan Denolf (bastuba) bestond de Gitsy Streetband tijdens het optreden aan het rusthuis uit contactpersoon Arne Cools (trompet en zang), Ivan Laga (trompet), Jeffrey Geyssens (trombone), Koen Neirynck (trombone), Joeri Demeulenaere (klarinet en zang), Dieter Van Iseghem (eufonium), Koen Dewulf (sax) en Sam Maertens (slagwerk).

De band brengt zowel klassiekers als hedendaagse nummers, altijd met een ludieke insteek. Dit keer werd uiteraard de massaal meegezongen, aloude hit Op de purperen hei vertolkt.

Dodelijk slachtoffer in het Torhoutse rusthuis

De band marcheerde onder een heerlijk lentezonnetje al musicerend langs alle gevels van het woonzorgcentrum. Er werd gezongen door een megafoon. De rusthuisbewoners konden van achter de ramen het concert aanhoren en genoten er met volle teugen van. Alle afwisseling is welkom in deze zware periode van isolatie. Het woonzorgcentrum is namelijk hermetisch van de buitenwereld afgesloten. Zelfs de naaste familie mag niet op bezoek.

Die strenge aanpak loonde aanvankelijk, want het wzc Sint-Augustinus bleef lang coronavrij. Dat is helaas niet meer het geval. Covid-19 maakte een dodelijk slachtoffer in het rusthuis en in totaal zijn er al twaalf bewoners plus een aantal personeelsleden besmet. U leest er hier over.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.